MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Carl Rothman tävlade i helgen i WSDM som hölls i Manchester. Här är hans reportage från tävlingen.


Man kan tänka sig att det ska vara svårt att somna när man ska tävla dagen efter och inte vilken tävling som helst utan “World’s strongest disabled man” och min första strongman-tävling. Detta var dock inget problem, jag somnade som en stock och sov hela natten. Helt fantastiskt att kunna vakna och känna sig utvilad och kunna komma upp i tid så man hinner med att köra sina morgonrutiner. En varm skön dusch avnjöts och sedan frukostbuffé på hotellet och jag kände mig redo för min första tävling.

Jag och min kompis Emil gick bort till platsen där tvälingen ska ske, påvägen dit möter vi Craig Scott (Australien) som också ska tävla. Han hade dock inte kunnat somna och få en bra natts sömn men var ändock vid gott humör.wsdm7

Vi anländer till platsen och alla fuktionärer håller på att förbereda allt för tvälingen, lastbilarna vi ska dra anländer och det hela känns bra, jag känner mig redo för att ge allt.

Resten av de tävlande anländer lite omvartannat och man hinner hälsa på alla och få känna lite på utrustning som ska användas. Vi går igenom lite regler och hur tävlen ska köras.
Först kör den sittande klassen, sedan stånde och sist dam klassen.
Nu kan tävlingen börja!

Första eventet, truckpull 9 ton 20 meter head to head:
Jag hamnar i sista racet och får möta Islänningen Kristberg Jonsson.
Fram till mitt race så hinner jag se vilken av lastbilarna jag vill dra.
Jag missar helt starten och tekniken med att trampa med fötterna utan drar mest med armarna, men det går helt okej ändå, hamnar på 3:e plats på 29 sekunder.
Vinnare av truckpullen var Daniel Nunnelly (US)

wsdm2

Andra eventet, logglift 90 kg maxreps head to head.
90kg logglift har jag bara fått upp 1 gång innan tävlingen så detta event var jag orolig för.
Jag lyckas dock få upp loggen 2 gånger vilket jag får vara nöjd med.
Vinnare av eventet Nickolas Edinger (US)

Tredje eventet: Yoke 200kg 20 meter head to head.
Yoken har jag hunnit träna på ganska mycket och det känns bra inför detta event, jag får köra mot den ödmjuke Daniel Nunnelly i näst sista racet.
Även i detta event blir jag 3:a på 11 sekunder.

Fjärde eveten, Kronlyft, start 186 kg och sedan ökning 20 kg till man inte klarar på 90 sekunder.
Inför eventet var jag lite orolig då jag aldrig kört kronlyft förut men visste att mitt vanliga marklyft var bäst av deltagarna. Jag fick mycket pepp av Craig Scott och Daniel Nunnelly. Den sittande klassens marklyfts event drog verkligen ut på tiden, jag hade ingen klocka men det känndes som den tog upp emot 1.5 timmar så man hann att tappa lite fokus.
Jag går som 4:e man och det hela går mycket bra, jag lyckas få upp 306kg och vinner där med det eventet och ligger på andra plats.

wsdm9

Femte eventet, hantelmeddly 40.45.50.55 och 60kg head to head.
Här har vi fått att fötterna ej får lyfta från marken.
För att inte bli diskad för att fötterna lyfter från marken vågar man inte ta i med benen ordentligt. Jag lyckas bara få upp 50 kg och är ganska missnöjd med det. Vinnare av envetet blev igen Nickolas Edinger. Jag ligger kvar på andra plats.

Sjätte och sista eventet. Atlasstenar, 70,90,100,110 och 120kg head to head 60 sekunder.
Här möter jag Dan Piggot (UK) som ligger på 3:e plats inför detta event.wsdm3
Jag känner mig redo för detta event, jag har fått upp 120kg två gånger innan utan några egentliga jätteproblem. Jag vet att om jag bara får upp alla stenar snabbt så kommer jag ta andra platsen. Signalen går och jag får upp 70kg utan problem, sedan blir jag för taggad missar helt teknik och tappar 90 kg stenen. Jag sansar mig och och får upp stenen. 100 kg stenen gick också upp utan problem. 110 kg stenen, där missar jag teknik och lugn igen och tappar 2 gånger sedan får jag upp den efter det tar tiden slut.
Dan Piggott lyckas få upp 110kg han med, ca 1 sekund snabbare än mig och det var där jag förlorade andra platsen.
Vinnare av eventet Nickolas Edinger.

wsdm4

Jag är nöjd med eventet, men jag vet vilka delar jag måste jobba på och hur jag ska göra det, så nästa år hoppas jag på en bättre placering.

Jag vill rikta ett stort tack till Emil Andersson och William Svensson för support och hjälp på platsen!

wsdm10Placering för stående:
1. Nickolas Edinger (US)
2. Dan Piggott (UK)
3. Carl Rothman (SWE)
4. Craig Scott (AUS)
5. Lee Small (UK)
Delad 6. Daniell Nunnely (US), Patrick Evans (UK)
7. Kristbeg Jonsson (IS)

Placering Sittande.

1. Derick Carver (US)
2. Rick Long (UK)
3. Phil Cannon (UK)
4. Ozor Szabo (HU)
5. Greg Bramwell (UK)
6. Mark Smith (UK)
7. Jeff King (CA)
8. Leifur Leifsson (IS)
9. Gary Clarck (UK)

Placering Damer.
1. Vickie Farrow (AUS)
2. Karen Skålvoll (NO)

wsdm1   wsdm8

Share

Leave a Reply


*


Translate