MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Den tredje dagen av Världens Starkaste Man 2016 är nu över, och det med tråkiga besked. Johannes Årsjö körde knäböjen (320 kg) och gjorde två väldigt lätta reps, men sedan small det till i ljumsken. Det visade sig att han hade fått en bristning och tvingades därför att bryta tävlingen.

För Johnny Hansson har det gått bättre. Han började med Keg Toss för max höjd. Där kom han på en delad andraplats.

Grupp 3 – Keg Toss för height

1. Hafthor Björnsson – 7,15 m
2. Johnny Hansson – 6,75 m
2. Konstantine Janashia – 6,75 m
2. Terry Hollands – 6,75 m
5. Colm Woulfe – 6,5 m
6. Derek DeVaughan – 5,5 m

Då låg han fortsatt på en andraplats i gruppen. Sen var det dags för bilmarklyft på 360 kg, en vikt som ligger över hans personbästa. Han lyckades göra två repetitioner, men kom trots det sist i grenen. Han halkade därmed ner ett par placeringar i totalen. I morgon kör han de två sista grenarna, enhandshantel på 100 kg och Atlasstenarna. Det ryktas om att Atlasstenarna genererar dubbelt så många poäng i år också.

Här är en film på när Johannes skadar sig:

news_botswana

Share

Leave a Reply


*


Translate