MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
03

Presentation Anna Harjapää

Posted by Anna Harjapää 0 Comment

Hej alla bloggläsare på MAXstyrka!
Nu har turen fallit på mig och jag har fått mig en liten blogg att uppdatera nyfikna människor med.

Vem är då jag?

 Jag är en 37-årig kvinna som inte alls är vuxen. Bor på landet ut på Västgötaslätten. Platt så långt ögat når.
Där bor jag, min man, våra tre söner och 2 katter. Jobbar heltid på kontor, och tränar & tävlar i Strongwoman.
När jag inte tränar, jobbar eller umgås med familjen, så gillar jag att virka, sticka och pyssla.

Jag halkade in på strongwoman på ett litet bananskal, och det måste jag säga att jag är riktigt glad över. Den bästa halkningen jag gjort.
Så jag har dedikerat min träning åt strongwoman i ett år nu. Tidigare har jag “bara” lyft skrot på gymet, utan något speciellt mål.
Har nog alltid siktat mot att ha mycket muskler och vara smal, så som många gör idag. Men jag har efter många envetna år insett att det inte funkar för mig.  Nu har jag istället mycket muskler och en del vaddering på det.
Och jag trivs bra så. Jag har anammat barbapappa-genen. Jag gillar muskler, jag gillar att vara stark.
Det är inte alltid lätt att förstå att man är stark, trots alla år på gymet har det inte hjälpt mig att förstå att jag är stark, utan det var först när jag klev in i strongwoman världen som det börjar gå upp för mig.

14555735_10155310238988275_1783920840_n

Jag har två gånger ställt upp i Världens starkaste Grästorpare. 2014 var det jag och 3 killar. 2015 fick jag en motståndare. Enda träningen inför detta, var att jag skaffade mig ett däck sommaren 2015.
Efter den tävlingen, som jag vann, kände jag att jag vill prova det här på riktigt. Hittade SM i Kungsör och anmälde mig.
Kom på att OJ, man kanske skulle träna inför något sådant med. Och så satte jag min fot på ett strongwoman gym för första gången i början av september 2015.

På SM kom jag tvåa (och kvalade till Arnold Amateur Strongwoman world championship),  Donna Moore som vad över och tävlade från England sade att jag måste komma och tävla på EM som gick av stapeln 1 månad senare. Jag anmälde mig, åkte med fjärilar i magen till England, och kom 3:a.
På Arnold Sports Festival, som är första helgen i Mars varje år,  (Ja, den Arnold) i Columbus Ohio, USA,  kom jag på 9:e plats 2016.

I April tävlade jag i Norge & i Maj i Uppsala. Och för ca 2 veckor sedan var jag i England igen och tävlade i Worlds Strongest Woman. Av 14 starka kvinnor från runt om i världen tog jag mig en 5:e plats!
Så här har ni mig, en lätt knasig förvirrad strongwoman! 🙂

 

Om knappa 3 veckor är det dags igen, att tävla i Sveriges Starkaste Kvinna.
22 Oktober i Kungsörs Sporthall. Klockan 11.
Kom dit och heja fram en vinnare!

 

 

 

Share

Leave a Reply


*


Translate