MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
20

Framgångsrik debut

Posted by Jimmie Trywall 0 Comment

Träning? Ja antingen tar man en löprunda i skogen, spelar tennis eller kanske börjar med grupp-pass på någon större gymkedja.

Annars tar man det ett par kliv längre och gör skånska Therese Bierup. Man börjar träna på gym, så tungt kroppen klarar och så följer man med sin starka och skäggiga karl Johan Espenkrona till Strongman gymmet.

Och så tittar vi på hur det gick med den saken, två på gymmet och strongwoman träning med start detta år; pallplats i Sveriges starkaste kvinna -63 kg samt en plats till Europas starkaste kvinna -63.

Hur är detta ens möjligt? Är det nya stålkvinnan? Jag fick möjligheten att ta ett par ord med henne.

img_7497

Foto privat

Hur laddar du upp med träning och mat?

Jag håller in på kalorierna nu veckorna innan. Och ökar cardion. Och behövs det så gör jag en vätsketömning på slutet. Och det är grenträning nu och framöver. Men även gymträning inspirerad av grenarna.

Men det är första internationella tävlingen för din del eller har jag missat nåt?

Nej jag är helt grön i detta.

Och detta är ditt första år som strongwoman i sverige?

Ja och jag har bara gymmat i två år

Vi förutsätter ju att du aldrig slutar med detta för det går ju spikrakt uppåt.

Tackar för komplimangen. Ja jag har verkligen hittat något jag gillar.

Vad tror du om dessa grenar för din del? Hur känns dom?

Jag gillar ju inte atlasstenar. Jag är väl den enda som utövar strongman som inte gillar atlas. Och ännu mindre stone of steel då. Har verkligen övat på att pressa naturstenar. Så det hoppas jag ska gå bra. Även bilmarken hoppas jag ska gå bra.

Stone of steel är lite annorlunda?

Stone of steel är en typ stor boll man fyller med järnvikter. Inget klister men handskar.

Hur många reps tror du att du klarar i bilmarken?

Bilmark och conans är ju mycket pannben. Och det har jag gott om. Så jag hoppas nervositeten ska hålla sig i schack också. Jag hoppas på fem och allt över det är jag nöjd med. Dock är det med sidohandtag och det har jag aldrig provat. Men det sägs att det ska vara lättare än stången framför sig!
Ni är ju 3 svenska brudar i varje klass. Men din grupp, -63 kg, hur ser topp 3 ut? Blir det ni 3?

Åååh jag har inte så bra koll på vårt motstånd. Men såklart hade det ju varit så jäkla häftigt att ha blågult på pallens alla steg. Men jag hoppas att jag slipper komma sist. Jag tänker lite såhär, att oavsett så har jag kommit till EM. Och det är jävligt stort för mig. Såklart ska jag göra mitt bästa men jag vet inte hur duktiga dom andra är.

Vi önskar dej stort lycka till. Vi håller tummarna.
Och så återkommer vi efteråt
.

Tack snälla ni! Nu hoppas jag att jag kommer vara starkare än Andreas iaf!

Fyra svenska damer får kämpa för den svenska fanan den 10 december, Linnea Pettersson, Sara Nyberg, Fia Reisek och så Therese

Foto privat

Foto privat

För de som följer Therese och hennes resa på sociala medier vet att hon flitigt använder sig av #maxstyrka,  #meränandreas och #starkareänandreas

Sen verkar det helt klart en succé att ha ingen mindre än storsleven, Skägget Espenkrona som coach. Tanken var att ringa till dom inför detta men jag hittade ingen tolk för stunden.

Share

Leave a Reply


*


Translate