MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
18

Stor fisk i liten pöl

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Det finns en massa olika områden där det egentligen finns ett bra samlingsnamn som med fördel skulle kunna användas för alla underliggande discipliner. Marknadsföring är ju ett sådant område, där man idag talar om allt från det mera gammeldags uttrycket annonsering, till PR, content marketing, native marketing, influencer marketing social media influencer och så vidare. I grunden är alltihop marknadsföring, om än inte helt synonyma. Musik är ett annat sådant område, där man sedan delar ned det i genrer, för att sedan dela ned det ytterligare. Om jag håller mig till den inriktning som de flesta styrkesportare hänger sig åt, så började det väl med rock, sedan hård rock, sedan metal, heavy metal, death metal, black metal, metallordförande och fler underliggande kategorier som jag inte känner till.

Ska jag vara helt ärlig så känner jag egentligen inte till de jag nämnt heller, mitt musikintresse stannade i tiden vid blues. ”Blues had a baby, and they called it rock’n’roll”. Självfallet så kan uppdelningen bero att det faktiskt är angeläget att beskriva vad det är man håller på med, men eftersom jag är en cynisk människa så smyger en misstanke på som är lite svårt att skaka av sig. Om man inte tycker sig vara en tillräckligt stor fisk i den sjö man simmar omkring i, så blir det lätt en frestelse att flytta till en mindre damm, där man får mer att säga till om. Att kalla sig träningsexpert eller hälsoexpert rakt av är ganska pretentiöst, och det finns en hel del konkurrens om man använder en etikett som delas av allt för många andra, flera av vilka man misstänker kan lite mer än en själv. Alltså söker man sig till en damm där det finns färre, för att inte ha lika stor konkurrens.

Håller man på med strongman eller armbrytning så löser det ju sig själv, eftersom det inte är så väldigt många aktiva att konkurrera med. Det är lättare att bli ansedd som armbrytningsexpert i sin egna sociala krets efter ett par månaders träning än att få någon att tro att man är allmän expert på träning för att man har ett gymkort. Även om det agerandet leder till en snabb och billig tillfredställelse så är det faktiskt mer utvecklande att söka sig till ett större vattendrag.

Vill du värdera hur du kan utvecklas som rockband så är det inte dumt att bildligt talat simma en stund bredvid Rolling Stones, även om du håller på med något mer specifikt, för säga vad man vill så har det ju gått rätt bra för dem. Vill du hålla på med marknadsföring, så är det bra att jämföra effekten av vad du gör med allt annat, inte bara de som också har lärt sig uttrycket influencer marketing, eftersom det faktiskt är hur det i slutänden funkar som bedöms. Precis som i träning. Paddla ut bredvid tyngdlyftare, fridrottare, styrkelyftare och till och med crossfittare, om du vill veta hur bra du är på riktigt.

Share

Leave a Reply


*


Translate