MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I Söderköping finns en fantastisk glassrestaurang som jag i ett tidigare liv sålde reklam till, så att jag i alla fall vid tillfället hade orsak att sätta mig in något i deras verksamhet. Något väldigt utmärkande för det här stället är att det varje år är en massa människor från både Sveriges och världens alla hörn får för sig att de ska försöka att sno konceptet, vilket mig veterligen än ingen har lyckats med. Det finns förvisso lite glasscaféer här och var som blivit inspirerade av originalet, men att påstå att de är kopior är direkt oförskämt mot det ursprungliga konceptet, de är inte i närheten.

För den som gärna vill att det finns enkla lösningar i livet är det lätt att tänka att de har någon hemlighet som ingen annan har kommit på, men så enkelt är det inte. Som så mycket annat i livet är det inte idén som är det svåra, det är genomförandet. Jag kan berätta vad de gör i korthet. De har över 60 stycken olika glassrätter i sin meny, som alltid ser ut precis som på reklambilderna, som alltid levererar det som förväntas, och som alltid skapar WOW-känsla. Alltid. Varje gång. Den första dagen på säsongen, och den sista dagen på säsongen. Ingenting är någonsin slut, inget serveras någonsin i någon annan bägare än den på bilden, oavsett hur mycket folk det har varit under dagen och om disken kan förmodas ligga efter. Det är det som är hemligheten. Att det alltid blir som det är tänkt. Alltid. Så, nu kan ni försöka kopiera.

Det är precis samma sak med alla de som försöker sig på att kopiera än det ena än det andra träningsprogrammet, i tron att det är något magiskt med upplägget. Självfallet behöver upplägget i sig stämma, men det är sällan någon raketforskning, och det är inte så att folk smyger med det. Med Internet och normal läskunnighet, det behövs förresten inte ens det, man kan youtuba, så går det att få fram all världens kunskap om träning. Det ger i sin tur att en oändlig massa förhoppningsfulla styrkeatleter för efter än den ena än den andre idolens träningsprogram utan någon större framgång. Det är nämligen inte det exakta antalet reps, set eller ens vilka övningar man gör som ger framgången, förutsatt att du inte håller på med rena dumheter. Det är att man alltid gör det man har förutsatt sig. Inget pass blir lite kortare, någonsin. Ingen muskelgrupp hoppas över, någon gång. Det finns inga speciella omständigheter som ursäktar en kompromiss. Det blir alltid som det är tänkt, inte som det blir.

Det är därför riktig framgångsrika människor så gärna bjuder på kunskapen om vad och hur de gör. Det är inte kunskapen som är hemligheten. Det är genomförandet. Precis som det i strongman är så att regeln är att det inte finns några regler, så är det med vägen till framgång, inom vad man än håller på med. Hemligheten är att det finns ingen hemlighet.

Share

Leave a Reply


*


Translate