MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
08

Två proffstävlingar på rad

Posted by Jonna Blind 1 Comment

Spontant så körde jag ner till Nyköping en fredag efter att ha impulsbokat en resa till Polen två dagar tidigare. Sara Nyberg övertalade mig att åka för att tävla men i sista stund så kunde hon inte åka. Så jag åkte ensam till Rumia i Polen för att tävla i proffstävlingen Zloty Tur. Men två till svenskar var där så jag fick tränga mig in med dem i deras hotellrum. Då jag kom dit var det ganska snabba ryck och tävlingen drog igång med allt vad det innebär. De har gjort den för att det ska vara den häftigaste armbrytartävlingen i världen och visst är den rätt häftig. Jag tog mig till Semifinal mot en ryska och alla finaler går kvällstid i den tävlingen så jag sov lite och umgicks med Krigge och Jesper. Min match var först ut och det var både liveband, tvsändning och en lång röd matta upp till scenen. Jag hamnade i en hook och där knäppte det till i armbågen. Det gjorde ganska ont. Det blev i alla fall ett brons! Dag två i högern slutade också med ett brons i en semifinal mot samma ryska.

zloty-tur-2016-left-hand-by-mark-kazus-24585036 zloty-tur-2016-left-hand-by-mark-kazus-24585048 zloty-tur-2016-left-hand-by-mark-kazus-24585070 zloty-tur-2016-right-hand-by-donat-supinski-2484903 zloty-tur-2016-right-hand-by-donat-supinski-2484905 zloty-tur-2016-right-hand-by-donat-supinski-248950312

 

Jag hade en helt grymt bra vecka hos Sara i Nyköping då jag kom hem. Vi tränade, hälsade på hästen och umgicks. Vi har inte kunnat umgås så sen vi reste runt i Malaysia tillsammans efter VM 2015. Ett stort tack att jag fick vara hos dig!

img_9419-640x480
Behandling av armbågen

img_9367-640x480fullsizerender-211
Leka apa..

fullsizerender-212
Spännisbild.

Helgen efter var det ännu en tävling. Hur tänkte jag som körde två stora tävlingar med knappt en veckas mellanrum? Fortfarande ont i vänster armbåge trots quickfix av Saras super”häxa” så bestämde jag mig att testa tävla med den också ändå. Det var trots allt WALs kvaltävling till nästa kval som går i England nästa år. De som går vidare från England får sen tävla i finalen i Las Vegas till sommaren. Det Svensk-Finska kvalet höll till på FitnessFestivalen under lördagen den 26e november. Minsta viktklassen som jag ställde upp i är -58. Värt att nämna är att jag vägde in på Zloty en vecka innan på 51.4 kilo. Svenska armbrytardamer är inte att leka med. Inte alls. Varenda kilo kan göra skillnad och minsta misstag kan kosta. Vänstern höll en match. Sen fick jag mer ont så jag la mig i resterande två matcher innan jag åkte ut på en 5e plats. Kylde armen med en energidryck då jag inte hittade en enda sjukvårdare eller akutväska på hela den del av FitnessFestivalen som jag sökte igenom. Alla sätt är bra..

Höger! Min favoritarm. Den är något större än vänstra. Trots jag känner mig liten i jämförelse mot alla andra. Första matchen som blev tre starter vann jag. Andra matchen mot Maria förlorade jag. Vann mot finskan efter jag lugnat mig lite, då kunde jag till och med hålla henne innan jag gick. Final mot Maria på stora scenen. Inte lika flådigt som på Zloty men ändå stort att armbrytningen får ta plats! I finalen sa det bara BOOM så vann jag över henne hur lätt som helst. Då stod det alltså 1-1 i förluster och en sista och avgörande match var kvar. Domarbyte. Adrenalin. Irritation. Och förlust.

img_9452-640x480
Jimmie, Fia och Andreas!

En andraplats i högern är inte dåligt men är man så nära så vill jag ju så klart vinna. Det var några riktigt häftiga matcher som gick den dagen kan jag säga. Allt kan verkligen hända. MAXstyrkas egna Andreas Johansson och Jimmie Trywall debuterade sin armbrytarkarriär. Synd nog hann jag aldrig testa bryta mot dem och vi tog heller inget kort av oss tillsammans. Illa! Stannade kvar hos Kleinsmith tillsammans med Sara och Fia. Lämnade på förmiddagen för att köra till Kungsör där Fia och Sara skulle träna StrongWoman inför deras kommande EM som går nu i helgen. Jag har aldrig varit med på en sån träning så det var kul och intressant att se, hade jag varit hel i armbågen hade jag nog också testat också. Sjukt snygga och grymma Karin “Bobby” var också där som imponerade. Jag fick leka vikt till henne då hon tyckte att lyfta en bil var för lätt och ville ha 50 kg extra..

15301134_1470099429685024_1279757925_n

Första adventsmys med Sara då vi kom tillbaka, sista kvällen i Nyköping. Över en vecka har nu gått och jag saknar henne! Här hemma har jag roat mig med snöskottning, bakat kakor, hundpromenader och tagit det lugnt. Armbågen gör fortfarande ont men i morgon ska jag köra till Storuman och får eventuellt träffa sjukgymnast. I Storuman ska jag även träna två pass och gå på teater. Teatern heter Dagbrott och det är sista föreställningen, jag ser verkligen fram emot att se den!

fullsizerender-214-640x875
Jag med Saras hund Nanoq

Tyvärr är min mobil inne på sista refrängen och jag har inte riktigt råd att köpa en ny just nu så jag tar knappt några bilder numera då bilderna bara blir skräp. Men jag gör mitt bästa att få andra att fota åt mig men det blir ändå få bilder. Jag har tex inte en enda bild från WAL förra helgen. Så tills jag skaffat ny mobil får det vara som det är. Nu ska jag köra rehab på armbågen och sen sova så jag orkar med morgondagen.

Share

One Response so far.

  1. Niclas Söderlund skriver:

    Du är duktig! 🙂

Leave a Reply


*


Translate