MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
02

Arnold Sports Festival 2017

Posted by Anna Harjapää 1 Comment

IMG_2029Arnold Sports Festival, som under 2-5 mars tar emot ca 18000 atleter från 80 olika länder där det tävlas i ca 70 stycken olika sporter, är bara 4 veckor från att kicka igång! Det är inte så många fjärilar magen (än) mot om man jämför med förra året vid den här tiden.

 

 

 

Det känns bra! Träningen känns bra, och framförallt tävlingsvikterna känns bra.
Förra året fick jag verkligen kämpa mig fram till tävlingsvikterna. Så när man nu summerar året som gått, så har jag ökat min grundstyrka avsevärt. Vikterna i år behärskar jag och vet att jag inte kommer nolla i någon gren. Det som eventuellt kommer ställa till det lite grann är ett öltunne-medley. Jag har öltunna att öva med, men den är lite för låg och lite för lätt, men jag har ändå kunnat öva teknik på den.

Grenarna med start fredag:
Öltunne-medley. 83,91kg (185lbs)
Tunnan ska lyftas, förflyttas 6 meter, ställas ner/toucha golvet och sedan pressas över huvudet. Ner, gå 6 meter till, samma där. Ner, 6 meter till och här ska det pressas för reps. Max 60sek.

OK. 249,48kg (550lbs)
18 meter. Flera nedsläpp är okej.
Max 60sek.

Apollon marklyft från 33cm (13″) 188,24kg (415lbs)
Höjden blir mitt mellan vanligt marklyft och kronlyft.
De kommer att stå på sådana här som alltså följer med upp i lyftet.

IMG_0385-300x298
Dräkt är inte tillåtet (inte för att jag har någon eller vet hur man lyfter med en)
Remmar är tillåtet och man får inte fixa dem innan utan det gör man efter att starten gått.
För reps. Max 60sek.

Apollon axel press 83,91kg (185lbs)
En vändning, sedan bara pressa på.
Inga bältesvändningar. Man får lägga ner och vända om igen om man behöver.
För reps. Max 60sek.

 

Placerar man sig top 4 går man vidare till finalen på söndag. För tungvikten herrar är det top 10 som går till final.


Stone of steel-serie
92,99kg (205lbs)
5 stenar ska upp på höjd mellan 1,22 till 1,27. Alla stenar väger samma.
Inget klister.

Hemlig gren.
Avslöjas en vecka innan tävlingen

 

Det är några färre anmälda i år, och jag hoppas på att jag åtminstone lyckas med en bättre placering än 9:a som var vad jag lyckades med förra året. Men jag känner mig taggad! Såpass taggad att jag minsann vill köra stone of steel och den hemliga grenen.

Yeats Lisa UK
Hoss Mollie USA
Middleswarth Laurie USA
Coates Melissa UK
Harjapaa Anna Sweden
Gragg Monica USA
Fryer Diondra USA
Kirk Christina USA
Gray Kelly USA
Koszela Karolina Poland
Moore Donna UK
Thompson Andrea UK

4 veckor kvar…

Jag vill också passa på att tacka alla som hittills hjälpt mig med resepengar!
Ni har betalat flygbiljetten! Det är verkligen guld värt och jag är innerligt tacksam och glad att så många tror på mig och vill se mig komma iväg.
Vill du hjälpa till?
Swisha en 20:a till 0702-638197 så matchar dessutom mina föräldrar din summa!

 

Share

One Response so far.

  1. VIncent skriver:

    Ska bli intressant, följer!

Leave a Reply


*


Translate