MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
08

Ny på bloggen

Posted by Standardspråk för webbplatsen 1 Comment

Mitt namn är Carl och jag är ganska ny här på strongman-scenen. Jag började med strongman förra året när jag blev tillfrågad att ställa upp i W.S.D.M. Inte hade jag hört talas om detta innan, men tydligen så var det 14:e året som denna tävling hölls. Kul tänkte jag, det måste jag testa, och eftersom jag helt saknade erfarenhet så tränade jag till en början strongman som jag trodde man gjorde. Körde på känsla.

Däremot hade jag tur, 3 mil ifrån där jag bor, fanns det en kille som också kör strongman och dessutom gör det ganska bra, Andreas Ståhlberg. Jag fick kontakt med honom och han visade mig en massa bra tips, och hade till och med ett eget strongman-gym som jag än idag tränar på. Sedan 3 mil åt andra hållet bodde det en annan kille som också är ganska duktig, Johannes Årsjö. Jag åkte ut till honom och körde lite marklyft och samlade inspiration. I samma veva som allt detta fick jag även kontakt med Gymgrossisten, som jag idag blir sponsrad utav. Ibland går det fort i svängarna.

W.S.D.M tävlingen kom och det gick helt okej, det var ändå min första tävling och jag placerade mig på en 3e plats.

W.S.D.M 2016

W.S.D.M 2016


Vad är W.S.D.M då? World’s strongest disabled man.

2003 gjorde jag ett ganska dåligt försökt att åka wakeboard. Jag drog sönder ledband, korsband, blodåder och töjde ut en nerv.  Det slutade med 6 veckor på sjukhuset. Hoppa på kryckor i ett år tills jag valde att amputera benet då det var ett bättre val än att steloperera det så jag saknade känsel i foten och fått ta bort ganska mycket av mina vadmuskler.

Men i år är det ett nytt år och jag har möjlighet att ta en bättre placering. Målet är självklart att plocka den där första platsen. Innan W.S.D.M går av stapel är det en annan tävling som gäller, “Britain’s Strongest Disabled”. Båda dessa tävlingarna kommer att genomföras i England, så om någon känner sig villig att slänga lite pengar på mig, för att jag ska kunna ha råd att utföra båda tävlingarna så är det mer än välkommet.

Britain’s Strongest Disabled är kvaltävling för Britter för W.S.D.M men jag får vara med och köra tävlingen ändå. Jag tror det kommer att göra mycket för att samla på sig lite tävlingsrutin då jag endast deltagit i två strongmantävlingar ännu.
De preliminära grenarna är: Bilmarklyft, ok, stock, arm over arm dag och atlasstenar.
Jag har tyvärr inte fått vilka vikter det kommer att vara men jag har en känsla om att det kommer att gå bra ändå. Tävlingen kommer att hållas straxt utanför London.

Innan något av detta går av stapel så kommer jag köra en plojtävling här i Linköping. “Starkast i stan” den 25:e Februari på Gymboalget, Tannerfors. Välkommen att komma och kolla eller delta. Det är en styrkelyftstävling, men tänker att det är bra att samla på sig den där tävlings erfarenheten. Det kommer inte bli några fantastiska vikter jag kommer att lyfta, målet är marklyft, 260kg, knäböj 180 och bänkpress 130.

// Carl

Share

One Response so far.

  1. Maria skriver:

    Du är fantastisk pokie ! Fortsätt gnugga så kommer du stå på toppen!

Leave a Reply


*


Translate