MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
19

Om knäböj vet jag inte ett squat.

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Då är det bara 6 dagar kvar till min nästa tävling. Förvisso en plojtävling, men jag tror ändå att det är nyttigt att köra den.
Att stå framför en publik när man ska lyfta är inte alls samma sak som att göra ett lyft på träning. Nervositeten smyger sig på och man känner folkets blickar.

Kan man få scenvana är det bara att utnyttja de tillfällen som ges.  Det borde bara bli bättre och bättre och förhoppningsvis kan man utnyttja detta till en styrka istället. Låta adrenalinet bli en del av lyftet och förhoppningsvis kunna lyfta tyngre än vad man gör annars. Det skulle vara bra om det blev så, man vill lyfta tungt och mycket!

Jag satt och kollade på mina lyft från förra året och kan bara konstatera att min teknik har förändrats i både marklyft och knäböj. Nästan så man hade en skämskudde när man kollade på marklyften faktiskt. Så jag kommer inte att bjuda på några bilder från dem.

Förra året kom jag nog inte ned parallellt i knäböjen, tyvärr svårt att se från denna vinkel.

Den senaste månaden har jag ändrat teknik. Jag står mer bredbent och mina tår pekar ut mycket åt sidorna men kommer under parallellt varje gång. Även en hel del stretching har gjort detta möjligt. Det är helt klart roligt att se att något jag trodde skulle vara svårt går så bra som det gjort. Jag har mina vänner på Gymbolaget att tacka för att de tyckte mina böj var dåliga så de ville hjälpa mig att få dem bra.

Det finns tyvärr en nackdel med att stå så brett som jag gör. När jag står rakt upp så hamnar jag väldigt mycket på hälen på protesbenet. Det blir alltså lite klurigt med balansen men ännu har jag inte trillat, men det kommer väl. Sådant behöver man inte vara orolig för. Murphys lag gäller alltid.

Tyvärr så har jag då även tappat en del i styrka då jag inte använder musklerna på samma sätt som innan. Det har förvisso gått fort framåt, när jag började med den nya tekniken för någon månad sedan fick jag upp 120 kg och nu ligger jag på 170 kg så jag har goda förhoppningar på att komma över 200 under året.

Marklyften har jag under det senaste året justerat så att min nacke har en mer neutral position , jag har börjat att stå lite bredare och se till att mina tår pekar ut lite mer så jag kan använda min rumpa mer. Små justeringar som ger så mycket. När vi gick in på 2016 var mitt max 240 kg och när vi lämnade det året hade jag ökat med 30 kg. Nu igår gick jag in med ett max på 270 kg och drömmen vore såklart att kunna öka med ytterligare 30 kg i år. Att kunna säga att man tar 300 kg i mark är väl allas mål i livet?

Imorgon väntar genrepet inför tävlingen. Det blir då att köra samtliga ingångsvikter som jag har tänkt mig att köra på tävlingen och göra det på minst två gånger. Annars kommer jag att fega och sänka de planerade vikterna. Sedan blir det ett lätt pass till i veckan bara för att få blodet att snurra runt i kroppen. Jag har inte så stor tävlingserfarenhet, ni som läser som har det. Vad tror ni om detta upplägg?

 

Jag vill även passa på att tacka Gymgrossisten som supporterar mig, inte för att jag behöver utan för att jag vill.
Är ni intresserade av att se rörliga bilder på mig när jag tränar så hittar ni mig på Instagram under namnat Baconflip.

 

Må väl.

 

// Carl

Share

Leave a Reply


*


Translate