MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
06

Recension – Mer muskelmat (Bok)

Posted by MAXstyrka 0 Comment

2012 kom kokboken för de lite mer hälsoorienterade med den slagkraftiga titeln Muskelmat. I slutet av förra året kom uppföljaren, kallad Mer Muskelmat, och det är den MAXstyrka sätter tänderna i här. Hanna Runsten, till vardags chefredaktör på träningstidningen BODY, har många slevar i sin soppa. Hon är en licensierad personlig tränare (P.T. som kidsen säger) och kostrådgivare. Hon är också författare till böckerna om Muskelmat.

Innehåll

Vad som kännetecknar Mer Muskelmat och dess föregångare och som får dem att sticka ut ur kokboksdjungeln är lättlagade och framförallt nyttiga (proteinrika) måltider, och samtidigt bra översikt över näringsinnehållet. Under varje recept så kan man se exakt hur många gram kolhydrater, fett, protein och hur många kalorier rätten har. Perfekt om man ska börja mejsla fram sexpacket till strandsäsongen eller om man bara vill leva lite mer hälsosamt.

Muskelmat var en biffig historia med sina drygt 320 sidor och 203 recept. Mer Muskelmat innehåller förvisso nya recept, men boken innehåller bara en fjärdedel så många recept som föregångaren och recepten är fördelade på 160 sidor. Förvänta er därför en betydligt tunnare bok än sist.

Om man jämför de båda böckerna så är Muskelmat den matigare av dem båda, och om man bara ska köpa en av dem så är det helt klart den man ska satsa på. Om man däremot redan har den första boken och vill ha mer av det goda så är Mer Muskelmat ett perfekt komplement. Recepten är lika bra, lika varierande, lika lättlagade och lika goda – bara färre. Allt från enklare smörgåsar till lyxiga efterrätter samsas med grillrecept och frukosttips. Oavsett om man föredrar kladdkaka framför broccoli så finns det garanterat något för alla här.

Man käkar med ögonen, sägs det ju, och om smaklökarna blir nöjda med maten så är ögonen lika tillfredsställda. Måltiderna är både färgglada och smakfullt komponerade rent estetiskt. Röda körsbärstomater vilar gärna bredvid den krämiga svamppastan, och den obligatoriska persiljekvisten på toppen fulländar intrycket. Bilderna i den här boken är faktiskt ännu bättre än i föregångaren.

Sammanfattning

Så, ger boken en besk eftersmak, eller är den ett lika stort måste i köket som stekpannan? För att sammanfatta så är boken snygg, tydlig och lättöverskådlig; helt klart ett perfekt komplement till dess föregångare, men knappast något substitut till den. Den har definitivt sin plats i kökshyllan, och om den hade innehållit ännu fler recept så hade den varit uppe och nosat på en fullpoängare. Nu blir det tre starka MAX av fem möjliga.

+ Lättöverskådlig
+ Varierade recept
+ Bra och snygga bilder
+ Näringsöversikt under varje recept
– Lite för få recept
– Inte lika omfattande som den första boken

Mer Muskelmat
Antal sidor: 160
Förlag: Egmont Publishing
ISBN: 9789188207180

Mer Muskelmat finns i välsorterade bokhandlare, och på BODY.se.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate