MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Ni har säkert sett honom på SVT; den glada, skäggiga och reslige mannen som pratar exakt som Erik Haag. Han som testar på en massa olika sporter i Svett & Etikett, hjälper soffpotatisar i Träna med Kalle och motiverar skoltrötta elever i Gympaläraren, ni vet.

Författaren

Han heter Kalle Zackari Wahlström, och är vår tids främsta ambassadör och frontman när det kommer till träning, lite som Sveriges egna träningspåve. Hans okomplicerade inställning till träning innebär att man ska leva som vanligt, äta det man har lust på och se träning som ett naturligt inslag i livet – något man behöver. Han släpper i dagarna sin nya träningsbok Starkare som en björn, snabbare som en örn.

Den första boken han skrev hette Stark som en björn, snabb som en örn. Boken var skriven i trubbigt talspråk, så långt från akademiskt korrekthet man överhuvudtaget kan komma. Det kändes spontant och lite stapplande, men samtidigt väldigt genomtänkt och träffsäkert. Kalle blandade anekdoter från den första säsongen av Svett & Etikett med egna tankar och fyndiga citat. Exakt samma upplägg kan man finna i den här boken.

Innehåll

Om du tror att du kan hitta något ryskt träningsprogram för knäböj eller en utförlig empirisk studie om marklyftsvinklar här så tror du fel. Den här boken handlar desto mindre om hur du ska träna, och desto mer om varför. Det står inte beskrivet hur endorfinerna uppstår eller varför de utsöndras vid fysisk aktivitet, det står att det är mysigt att träna. Boken avslöjar inga nya rön kring näringssammansättningen hos broccoli, utan ger i stället tanten i receptionsdisken hos Viktväktarna fulfingret (inte på riktigt såklart, men ni förstår poängen). Kalle förespråkar okomplicerad träning, att trötta ut kroppen, och han är väldigt skicklig på att förmedla den känslan både i TV-rutan och i bokform. Boken är inte skriven för dem som följer kostscheman och räknar kalorier, eller för dem som filar på den korrekta tekniken i ryckböj. Den här boken är skriven för alla som vet att de kanske borde röra på sig lite mer, för den som är osäker på hur man kommer i gång, känner att motivationen tryter eller bara vill motionera smilbanden i soffan. Han är en engagerad berättare, likt den där favoritläraren som alla ville lyssna på trots att ämnet inte föll alla i smaken. Det märks att han brinner för träning, och därför känns boken genuin och äkta.

Precis som i föregångaren kan man här läsa om när han testade på olika sporter i Svett & Etikett. Man får bl.a. läsa om när han ställde upp i rugby, golf, rodd, mountainbike och armbrytning. Nyfikenheten och glädjen som han visade upp i SVT är intakt även här. “Superkarin” (Karin Larsén) från Svett & Etikett är förresten också med på ett hörn.

Sammanfattning

För att sammanfatta så kan man säga att om man gillar Kalle som den profil han är i TV-rutan (vem gör inte det?), så kommer man att gilla den här boken också. Det är helt enkelt mer av Kalle, med allt vad det innebär. Om boken hade kommit ut för ett kvartal sedan hade jag påstått att den hade kvalificerat sig som årets julklapp 2016, och ett måste i varje beachformsaspirants träningsväska. Nu är det lite för långt till julen 2017, så jag rekommenderar att du köper den redan nu som sällskap på pendeltåget, i hängmattan eller i mysfåtöljen. I annat fall kan du köpa den som en välbehövlig spark i stjärten till din “bekväma” polare, så kanske du får en träningskompis för livet. Eller som Kalle säger:

“Du får ont av att träna. Du får ont av att inte träna. Livet gör ont, men det blir roligare om du är stark som ett as.”

+ Personligt skriven
+ Humoristisk och lättsam
+ Snygg layout
+ Lagom lång för en sträckläsning
+ Lik föregångaren
– Lite för lik föregångaren

Starkare som en björn, snabbare som en örn
Antal sidor: 162
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 9789188261809

Starkare som en björn, snabbare som en örn kan ni köpa hos välsorterade bokhandlare.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

One Response so far.

  1. […] den här bilden från internet. Hoppas ingen blir […]

Leave a Reply


*


Translate