MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
29

WAL Europa

Posted by Jonna Blind 0 Comment

I slutet av November förra året så hade vi “Sverigekvalet” till att få gå vidare till Europakvalet i WAL – World of Armwrestling League. Det hölls under Fitnessfestivalen i Stockholm. Helgen före hade jag tävlat på Zloty i Polen och hade ont i vänster armbåge och bröt därför inte fullt ut i den armen men lyckades ändå kvala den vidare. I högern kom jag tvåa efter ha vunnit en finalmatch men förlorade sen den avgörande. Nu var det alltså dags för Europakvalet där vi tävlade om platserna för finalerna som går av i Las Vegas i sommar.

Från början var vi flera som skulle åka och dela rum men i sista minuten var jag plötsligt ensam tjej från Sverige som skulle åka. Så jag fick panikordna med boendet då jag inte har råd att bo själv i ett dubbelrum. Det löste sig och fick även en säng att sova i då de inte tyckte att jag skulle behöva sova på golvet på hotellet. Så jag packade och drog iväg, mötte upp med Krigg och Sköneus på Arlanda för att sen flyga vidare till Manchester i England. Det var med blandade känslor jag återvände till det landet då jag för så lite som för ett halvår sen trodde att det var där jag skulle arbeta de kommande åren. Vi flög över Skottland som bjöd på en majestätisk utsikt och så fick jag gå in med inställningen att göra nya minnen av England i stället.

Någonstans över England en liten stund före landning

Efter lite taxikrångel så kom vi fram till Crofters Hotel och vägde in, då jag 10 dagar innan vägt in på strax över 48 så var det med enkelhet jag vägde in under 58 kilo som är minsta viktklassen i WAL för damer. Jag behövde inte ens ta av min ryggsäck.

Lördag! Första tävlingsdagen och eftersom England är lite bakvänt så började vi med höger arm. Uppvärmningen kändes bra och det kändes även bra under tävlingen. Det är lite annorlunda regler i WAL som är ovana men jag lyckades fokusera och framförallt så var jag SNABB trots all väntan på att min klass skulle börja. Var obesegrad tills jag mötte Katrin Mook från Tyskland som är riktigt stark. Det var även henne jag mötte i finalen där det var bäst av tre men jag lyckades inte sätta stopp för henne. En andraplats i högern och kvalad till Las Vegas.

Katrin Mook, Tyskland, vann både höger och vänster. Och så jag då!

Vänster arm på söndagen och jag kan inte säga att jag var lika taggad då. Mitt mål var att vinna i alla fall en match och inte få ont eller dra upp skadan från Zloty. Men då vi väl började bryta så kom fokuset och jag kom i semifinal och fick bryta om 3e platsen som jag knep. Nu efteråt hade jag gärna gjort om matchen mot finskan där jag inte alls var med på hennes invridning innan start men det spelar ingen roll för jag är hel och kvalade även med vänster arm till Las Vegas.

Måndagen blev en resdag hem och jag är väldigt nöjd över min brytning. Nu blir det några dagar med rehab (vem försöker jag lura, kommer säkert bryta för kung och fosterland på träningen i morgonkväll) och ladda upp och förbereda inför EM.

Tack åter igen till Norrhelikopter, HK Fjäll och M Boije AB för ert stöd! Stort tack även till min kollega Philip och hans familj som hjälpte mig med skjuts till och från flyget och till Elina som inte bara kollade alla hackiga livesändningar utan också stöttade nästan dygnet runt. Och så klart min familj, vänner och bybor!

Over and out.

Share

Leave a Reply


*


Translate