MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
15

Bodypower i England

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

I helgen var jag över till England och tävlade. Min första internationella tävling i strongman. Hade ingen direkt aning på nivån på motståndet. Vinnaren skulle få en giants live biljett. Så visste inte vad som väntade. Slutade på en 9e plats av 21st vilket var väl godkänt men är lite missnöjd pga att botten nappet i farmers som förstörde total placeringen.

Gren 1 reps på 145kg i stock. Var en väldigt svårlyft stock. På dom flesta stockar brukar ju hantaget var en bit ner i stocken. Men ibland dyker det upp stockar där urskärningen är jäms med hantaget vilket gör att allt hänger i handleden i vändningen. Blir helt annorlunda. Men värmde upp mycket så lyckades få till vändningarna hyfsat. Gjorde 3 reps. Har inte gjort mer på träning så är nöjd över det.

Gren 2 bilmark. Denna gren är jag bra på. Den som ledde hade gjort 11st. Jag gjorde 12st i snabbt tempo hade 20sek kvar. Men fick sånt pump och kramp så blev inge mer. Lite lätt vikt. Kom 2a i grenen vilket jag är nöjd med.

Farmers 150kg 40m. Denna gren har jag tränat mycket och haft riktigt bra utveckling senaste halvåret. Gå i mål utan nedsättning borde jag klara på denna vikt. Men på tävling kan allt hända och här kom ett galet bottennapp. Det gled ur redan efter 3-4m och efter ca 10 upplyft kom jag 35m. Fullständigt chockerande dåligt. Var grövre hantag än normalt och fick ingen bra sättning i handen. Tappade över 10p mot för om jag normal prestera. Så blev kostsamt.

Gren 4 20m OK med 400kg. Kom imål utan nedsättning på 10.5sek vilket jag är nöjd med.

Stenar 100-120-140-160-180. Lyfte dom 3 första rätt fort men 160kg stenen var helt omöjligt. Nåt jag aldrig missat tidigare. Den var extremt skitig i betong damm. Gick inte att få grepp på. Vi gick ut i par och ingen på min sida fick upp 160kg sten vilket kändes lite skumt.

Vart en dag med både med och motgång. En erfarenhet rikare. Nu är det bara ladda om till Sjöbo kvalet.

Share

Leave a Reply


*


Translate