MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
23

Efter EM

Posted by Elin Janeheim 0 Comment

Hemma från EM och har riktigt hunnit landat och kommit in i vardagen. Det gick ju helt otroligt bra den här gången. Dubbla guld i junior och som bäst en 5e plats i senior! Det var riktigt roligt att tävla med seniorerna för nu har jag lärt mig en massa som jag ska tänka på till nästa gång.

Foto: WAF

Invägningen var dagen innan tävlingen. Vägde in på 58,6kg så hade nog kunnat äta lite mera frukost.. Efter det fick det bli pizza och sedan glass till efterrätt. På kvällen gick sedan svenskarna och åt med varandra. Inte jag och pappsen. Jag/vi måste alltid vara för mig själv litegrann och fokusera när det är tävling osv.

När det väl var dags för vänstern gick matcherna oväntat bra. Jag kändes stabil och just vänstern är min favorit arm (men jag är högerhänt). Att det sedan skulle räcka till guld i både vänster och höger är helt otroligt!
I högern gick matcherna också rätt bra, men jag är inte lika “säker” och fokuserad som jag är i vänstern. Varför det gick dåligt i senior i högern (åkte ut på två raka) var för att jag inte alls var med och bröt “fel” . Jag gjorde jättedåligt ifrån mig om jag får säga det själv. Men samtidigt är jag rätt nöjd eftersom i vänstern lyckades jag vinna över Irina Mazurenko som är en av alla dessa armbryterskor jag ser upp till. Så det var en mäktig känsla!

Innan frågade pappa mycket om jag var rädd för att möta seniorerna, för han va lite orolig om jag skulle bli rädd. Jag svarade då: Varför ska jag vara rädd? Hade jag varit rädd hade jag inte ställt upp mot dom.

Foto: WAF

Ska man bli the best of the best gäller det att vara lite fearless även fast vägen dit kan vara svår.

Foto: WAF

Nu blir det hårdträning inför VM som går i Budapest, Ungern i början av september.

Share

Leave a Reply


*


Translate