MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Jag har genom åren frågat diverse armbrytare hur man gör för att bli riktigt stark i händer och underarmar; det är ju lite deras signum. De har alltid svarat: “kör armbrytning”. Det stämmer dock inte riktigt. Armbrytarna tränar väldigt mycket specifik styrketräning, och de har en hemlig vän som de inte alltid pratar så mycket om. Armbrytarnas Mållgan stavas Fat Gripz.

Produkten

Fat Gripz är motsatsen till dragremmar kan man säga. I stället för att underlätta lyft så försvårar de lyften genom att göra stången tjockare. Det handlar om två gummigrepp som man sätter på hanteln, skivstången eller chinsräcket för att öka belastningen på fingrar och underarmar, och jobbigare blir det. Tillverkaren hävdar att Fat Gripz är en revolution och det bästa som har hänt sedan färdigskivat bröd. Är det bara tomma ord, eller ligger det någonting i det?

Storlek

Det första som slog mig när jag kände på de blå gummigreppen var att de vägde betydligt mer än jag hade trott. De blå standardgreppen väger in på 546 gr, medan Fat Gripz Extreme väger hela 800 gr. De är stabila pjäser med andra ord. De blå mäter ca. 5,5 cm i dameter, medan extremvarianten mäter 7 cm i diameter. Materialet känns hållbart och slitstarkt, och man lär inte slita ut dem i första taget. Om man ska hitta något att anmärka på rent funktionsmässigt så är det kanske att ytan inte är helt slät då texten Fat Gripz är instansad i ytan. I.o.m. att de är gjorda i gummi så är de tämligen flexibla och passar de flesta stänger och redskap som du skulle vilja använda. Vill du få lite greppträning när du kör hantelrodd? Inga problem! Vill du kombinera underarmsträning med ryggträning när du ska köra latsdrag? Nemas problemas. Vill du få en något mysigare upplevelse när du bänkar? På med dem bara. Vill du biffa till handtaget till gräsklipparen? Jorå, det är bara fantasin som sätter gränsen.

Så, vilken storlek ska man då välja? Det beror lite på. Den blå standardstorleken passar de flesta, och om du inte har labbar likt Mark Felix (size XXXXL) och bara vill träna lite mer armar/grepp så borde du välja de blå. Standardstorleken förvandlar en vanlig skivstång till en aopllon, ungefär. Är du armbrytare kanske orange är färgen du ska välja. Extrem-varianten är ännu tjockare, och passar bäst till dem som verkligen vill mobba nävarna.

Nedan kan ni se hur tjocka de är jämfört med en Rolling Thunder.

Kan man inte bara klippa sönder lillebrorsans musmatta och vira några varv runt skivstången för att få samma effekt? Jo, mycket möjligt, men om man vill undvika MacGyver-referenser och konstiga blickar på gymmet så hade jag rekommenderat att man hellre lägger några hundralappar på ett par Fat Gripz. Då kommer man undan med hedern i behåll, samt undviker risken att bara få mjuka julklappar från brorsan.

Sammanfattning

Om man vill att träning ska vara en räkmacka kanske man ska hålla sig till kabelmaskinen och pilatesbollarna. Om man däremot vill kunna ta i hand med Kalle Lane utan att riskera frakturer så kan Fat Gripz och Fat Gripz Extreme vara en bra investering.

+ Hög kvalitet
+ Passar de flesta stänger
+ Tar liten plats i gymbagen
+ Mångsidiga
– Lite blaffig logga instansad

Fat Gripz och Fat Gripz Extreme finns vanligtvis att köpa där du köper kosttillskott eller gymprylar.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate