MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
14

Andra resor än till Las Vegas

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Det blev inget Las Vegas för mig efter någon huvudsponsor dragit sig ur tävlingen och allt ändrades. Jag håller självklart på med armbrytning för kärleken till sporten och gemenskapen men jag hade räknat med att åka dit och vinna tillbaka lite pengar. Resan i sig blev dyr då jag inte hade möjlighet att boka samtidigt som de andra eftersom jag var mitt i renflytten i våras då. Men när det blev sagt att bara ettan skulle få prispengar så kände jag helt enkelt att jag inte riktigt hade råd. Det finns tävlingar på närmare håll. Jag kollade på möjligheterna att få boka om resan men det var bara möjligt att boka en ny till samma område, alltså till USA. Det skulle kosta mig 4500 kr att boka om så jag bet i det sura äpplet och avbokade hela resan utan att få någon ersättning. Det blev andra resor än till Las Vegas.

Jag gjorde en liten bild för att illustrera känslan av att den ursprungliga tävlingen ställdes in

Nu i efterhand känner jag också att det var tur att jag inte åkte till Vegas i alla fall. Måndagen när min resa var planerad att avgå så var jag hemma men i stället så lämnade min älskade mormor jordelivet. Hon har varit en så stor del av mitt liv så det var väldigt jobbigt först när hon blev dement och inte längre kom ihåg mig och nu blev det jobbigt igen.

Bara några dagar efter så körde jag till Storuman för att tävla i Wild Arm som några i klubben anordnat. Jag ställde upp i minsta viktklassen som var -60 kg damer. Huvudet var inte alls med mig, jag hade problem med domaren och jag är inte alls nöjd med min insats. Jag borde kanske inte ha ställt upp så mitt självförtroende skulle fått sig en sån törn men det bygger väl upp sig igen. Men jag ställde även upp som domare för första gången på två år och det gick riktigt bra.

Jag är oerhört glad att min flickvän var med mig hela tiden och stöttar mig och torkat alla mina tårar. Hon visade sig vara duktig på lasso också så det är en keeper. På tal om lasso så vann jag en lassokastningstävling på midsommarhelgen i Ankarede. Jag har inte tävlat i lassokastning på många år men kände att det var dags igen. Utan att ha sett hur de andra i damklassen kastat så gick det rätt bra men jag hade inte räknat med att vinna. Så jag vann  en bricka från Stoorstålka och fick ta över vandringspriset.

Stoorstålka har inte bara brickor utan mycket annat fint, bland annat den här mössan som jag fått av dem.

Jag blev vinnare av damklassen och Herman Njaita vann herrklassen i Ankarede


KisseKjell leker med lassot

Kalvmärkningarna har börjat nu så nu är det sommar på riktigt även om det fortfarande är kallt och väldigt regnigt. Nästa steg nu är att bygga upp allt jag tappat inför VM i September!

Share

Leave a Reply


*


Translate