MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
26

Test – Earin M-1

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Musik under träningspasset är ett måste, och hörlurar är alltid att föredra framför gymmets breda Spotifylista, men det är sällan problemfritt. Hur många gånger har inte sladden till hörlurarna fastnat i dörrhandtag, eller trasslat in sig i hantelstället? Om man vill lyssna på egen musik så är sladden till hörlurarna ett nödvändigt ont, eller? Inte enligt Earin, som har tagit fram små nätta in-earproppar helt utan sladd. Alltså, sladdlösa på riktigt.

Produkten

Att skapa välljudande in-earlurar utan sladd, som samtidigt varken är stora eller tunga, kan tyckas vara en omöjlig uppgift att lösa, men första intrycket säger att utvecklarna bakom Earin kan ha lyckats. De är små, väger bara några gram (3,5 gr för att vara exakt) och låter väldigt bra. Dessutom kan man lyssna i dryga tre timmar innan man behöver ladda dem.

Passform och ljudkvalitet

Man får med en uppsättning skumproppar i olika storlekar. Man får också med ett par små silikonproppar och ett par gummifenor. Lurarna är väldigt lätta och sitter riktigt bra i öronen, även under hårda träningspass. Man inser inte hur mycket sladdar faktiskt stör förrän man har testat att köra helt sladdlöst. Ljudet är detaljrikt och klart, men volymen är i det lägsta laget även om man har vridit upp den till max. Lyckligtvis isolerar de ljudet bra. Ljudkvaliteten kanske inte orkar matcha de bästa lurarna på marknaden, men med tanke på formatet är det inget annat än direkt häpnadsväckande bra.

Genialisk laddningslösning

Trots det lilla formatet har man tryckt in varsitt batteri i varje propp som gör att man kan spela musik i drygt tre timmar innan man behöver ladda dem. När man sedan ska ladda dem trycker man in dem i en liten kapsel som fungerar både som en förvaringsask och som en powerbank. Kapseln kan ladda propparna tre gånger innan man behöver ladda själva kapseln. Det finns inga knappar eller lampor på propparna, så man sätter på dem genom att helt enkelt ta ur dem ur kapseln och stänger av dem genom att trycka tillbaks dem. En smart lösning. Däremot kan man inte se hur mycket batteri som finns kvar i propparna, eller i kapseln, vilket är synd. Man får heller inte plats med fenorna i kapseln, vilket innebär att man får ha med sig dem separat och hoppas på att man inte tappar bort dem.

Begränsade funktioner

Man har som sagt strippat bort alla onödiga knappar och lampor för att få ner storleken och vikten. Det medför att det inte finns någon mikrofon, så att använda dem till mobilsamtal är inte att tänka på. Det finns heller ingen fjärrkontroll, så om man vill byta låt eller liknande måste man göra det på mobilen. Det känns dock inte som något större problem när förtjänsten är det smidiga formatet. Det finns heller inga direkta möjligheter att anpassa ljudkaraktären. Det finns en app att ladda ner, men den är egentligen helt onödig. Det enda som appen innehåller är en knapp som ökar basen (och gör ljudet mer burkigt) samt möjligheten att balansera ljudet (volymen) mellan den högra och vänstra proppen, varför någon nu skulle vilja göra det. Mer än så är det inte. En bra EQ hade varit önskvärd, även om ljudet i grunden är bra.

Inte utan problem

Allt är dock inte guld och gröna skogar. Det största, och egentligen enda, problemet med Earin är att de ibland tappar kopplingen mellan propparna. Ljudet skickas nämligen från din enhet via bluetooth till den vänstra proppen, och sedan från den vänstra proppen till den högra. Den högra proppen tappar då och då ljudet. Det tar oftast inte lång tid innan de har kopplats ihop igen, bara någon halvsekund eller så, men det blir lite hackigt och frustrerande att lyssna i längre perioder. Det är lite som om motorn hade stannat då och då när man kör bil. Det gör att produkten känns en aning ofärdig. Det är väldigt synd med tanke hur bra de är annars, och det drar ner helhetsintrycket. Om detta åtgärdas till uppföljaren M-2 så finns det en stor chans att de kan bli de perfekta lurarna i kategorin trådlösa in-earlurar.

Slutsats

Earin gör så många saker väldigt bra. Designen är fantastisk både gällande propparna och kapseln, ljudet är över förväntan, lösningen med laddningskapseln är fenomenal, de är smidiga och lätta och man känner knappt att man har något i öronen. De fungerar därför ypperligt att träna med på grund av den smidiga storleken, oavsett övning. Därför är det så tråkigt att de samtidigt dras med vissa anslutningsproblem. Om man har överseende med det, alternativt bara använder sig av den vänstra proppen, så är Earin M-1 ett klockrent köp. I annat fall får man nog tvingas dras med sladden ett tag till, kanske till dess att Earin M-2 släpps.

+ Storleken
+ Ljudkvaliteten
+ Designen
+ Laddningskapseln
– Lite låg maxvolym
– Ingen mikrofon
– Anslutningsproblem

Earin M-1

Hörlursmodell: Trådlösa in-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20000 Hz
Känslighet: 105 dB
Impedans: 25 ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 4.0
Batteritid: 3 timmar aktivt
Mikrofon: Nej
Vikt: 3,5 gram

Earin kan man köpa hos välsorterade elektronikaffärer.

(Foton: Earin)


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate