MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
25

Man måste tro att det ger något

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Det finns en rätt tydlig koppling mellan att jobba som säljare och fysisk träning, i alla fall min typ av säljande där det inte handlar om att någon ska köpa något vid första kontakten. Det är sällan någon gör det när produkten är lite mer komplex och omfattar lite mer pengar än en korv med bröd utanför krogen på vägen hem. Sambandet är nämligen det att man inte får något omedelbart resultat, det man vill uppnå tar en del tid att utvecklas, och i själva säljandet eller för den delen genomförandet av träningen så har man inte mycket att gå på. Visst, ett möte kan kännas bra, precis som man tycka om en viss övning, men det är i sig inte mycket att gå på, och budgetansvarige chefer har ingen excelkolumn för att mötena kändes bra, det är helt enkelt inget som räknas. Att en övning känns bra räknas inte heller till resultatet när man väl står där på tävlingen, då är det bara om den verkligen har utvecklat något som räknas.

Problemet man då står inför när man håller på med sin träning eller införsäljning är att man måste ha något annat att gå än hur det känns för närvarande. Man måste tro att det ger någonting. Beroende på lite skumma motiv så kan man naturligtvis vara övertygad om att starkölsluncher med kunder fungerar, och att uppåtjuck med höften är det viktigaste man kan göra på gymmet, i alla fall om det är gott om folk där som ser på. Problemet är att man då fortfarande går på hur det känns just när man gör det, snarare än någon egentlig tro på effekten. Risken med det är dels att man eventuellt håller på med något som inte ger effekt men som känns bra, alternativt så ger det effekt, men du gör det bara om det känns bra. Vilket faktiskt inte räcker om det ska ge någon utveckling och resultat.

Lösningen i både träning och försäljning heter research, eller som det helt enkelt betyder på svenska, efterforskningar. Han du har tänkt ta en starkölslunch med, vad behöver hans företag, vilka problem har de, har de egna idéer om hur problemet ska lösas? Allt detta kan man visserligen ta reda under starkölslunchen, om man ägnar sig åt det, men starkölslunchen i sig löser inga problem, om du inte har tagit reda på dem. Likaledes den där övningen som ser lite ball ut, eller som med fördel kan göras med en hand så att den kan filmas med den andra, den kan vara bra, resultat och känns bra är inte samma sak, men de är heller inte motsatser.

Vi har lyxen att ha all världens information och kunskap tillgänglig på datorn eller i luren, använd det. Om du vet att folk som har lyckats gör just det du funderar på, att det har gett resultat för andra, så är det mycket lättare att övertyga sig själv om att hålla på även när det blir tråkigt. Om du har kollat att det gett något för andra, så är det mycket enklare att tro att det kommer ge dig något, så att du håller på med det så pass länge att det hinner göra det.

Share

Leave a Reply


*


Translate