MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
07

Test – Bose SoundSport

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Bose är kända för sina välljudande högtalare och hörlurar. När de ger sig in i träningsvärlden med sina sportlurar Bose SoundSport gör de det på allvar. Hur bra står de sig i en högljudd gymmiljö?

Produkten

SoundSport från Bose är bluetoothlurar som är designade för träning. De ska sitta bra, låta bra och vara tåliga. Självklart är de både svettåliga och väderbeständiga, så du kan riskfritt träna med dem utomhus även när det regnar. Förutom lurarna, pluggar, laddningskabel och en förvaringsask så kan man också ladda ner en app kallad Bose Connect. Appen låter dig byta namn på lurarna, se batteristatus och hantera ihopkopplade enheter.

Design och ergonomi

Det första som slår mig när jag sätter på mig lurarna är att de inte känns sådär små och smidiga som många andra lurar brukar göra. De är robusta och nästan vulgära i sitt formspråk. I stället för att försöka kamouflera lurarna och ha en diskret design så har Bose valt en annan väg. SoundSport sticker nämligen ut någon centimeter utanför örat. Det ser klumpigt och lite kaxigt ut. Lyckligtvis känns de inte lika klumpiga som de ser ut. Det följer med tre uppsättningar silikonpluggar och fenor, men de känns lite för mjuka för att de ska kunna sitta fast ordentligt. De mjuka pluggarna i kombination med den bulliga designen skulle rimligtvis leda till att de hade känts obekväma, och då hade det funnits en risk att de kunde skava vid längre användning. Nu känns de inte obekväma, mycket tack vare att de är ganska lätta. Det finns skönare lurar, men dessa känns helt klart godkända.

Ljudkvalitet

Om designen inte övertygar så gör i alla fall ljudet det. Ljudet är rappt, kraftfullt och detaljerat, och volymen går att skruva upp ordentligt. Faktum är att Bose SoundSport lägger sig i topp av de in-ear-lurar jag har testat när det kommer till volym och ren kraft. Ljudkaraktären är behagligt varm och djup, och det finns ingenting att klaga på när det kommer till varken basen, mellanregistret eller diskanten. Ljudet imponerar, oavsett om man lyssnar på musik, lyssnar på podcasts eller pratar i telefon. Det märks att Bose kan det där med att skapa välljudande allroundlurar, och om man prioriterar bra ljud och möjligheten att kunna spela riktigt högt så är SoundSport ett bra val.

Snål batteritid

Batteritiden är lite snålt tilltagen, i synnerhet med tanke på propparnas storlek, vilket innebär dryga sex timmars användning innan man behöver ladda dem. Nu klarar man ju ett par träningspass med en laddning, men lite längre batteritid hade inte skadat. Man laddar dem med en vanlig mini-usb, och det tar två timmar att ladda upp dem. Om man har glömt ladda dem innan räcker det med 15 minuters laddning för att kunna lyssna på musik i en timme.

Omdöme

Bose SoundSport är kaxiga lurar som lägger krutet på ljudet, som sig bör. De är bra på det mesta, inte dåliga på något och sticker ut designmässigt, ordagrant. Kvaliteten känns gedigen rakt igenom, ljudet är som sagt riktigt kraftfullt och bra och om man kan bortse från den klena batteritiden och den ovanligt bulliga designen så är SoundSport ett bra val.

+ Bra passform
+ Utmärkt ljud
+ Hög volym
+ Tåliga
– Tveksam design
– Klen batteritid

Bose SoundSport

Hörlursmodell: In-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Bluetoothversion: Bluetooth 4.2
Batteritid: 6 timmar aktivt
Mikrofon: Ja
Vikt: 17,9 gram

Bose SoundSport kan man köpa hos välsorterade elektronikaffärer. (Foton: Bose)


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate