MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
19

Tankar osv efter VM

Posted by Elin Janeheim 0 Comment

Det har gått ungefär 1 vecka sen vi kom hem från VM. Först höll vi inte på att ta oss dit och sedan blev det krångel på vägen hem. Men det får man leva med. Det är så man minns det mer.

Vi skulle flyga från Umeå 15:45 och landa i Budapest 22:45. När vi väl kom till flygplatsen och skulle checka in väskorna så var flyget till Bromma inställt. Skulle vi ha åkt med flyget som gick senare så skulle vi ha missat de andra anslutningarna och då skulle det inte bli något VM. Jag grät. Gick fram till disken gråtande och sa: “Jag ska tävla VM och jag måste vara framme ikväll i Budapest! Kolla om det går några flyg från Arlanda, för dit tar vi ju oss i alla fall om vi flyger till Bromma.” Killen bakom disken kollade på mig med stora ögon och blev någorlunda mer stressad nu när han kollade efter flygresor. Plötsligt säger han: “Tyvärr så kan ni inte komma fram ikväll, men går det bra imorgon förmiddag? Vilken tid isåfall?” “Så tidigt som möjligt!” Svarade jag. Tillsist tog vi oss iväg, men vi var tvugna att övernatta på flygplatsen i Berlin för att sedan nästa dag ta oss vidare till Budapest och invägningen kl. 15:57 på Hotel Flamenco. Jag sov nästan ingenting den natten och när vi tillsist kom fram så kunde man andas ut. Äntligen!

Invägningen gick galant! Sedan var det gomat som väntades och dagen efter var det dags för vänster arm…

Hur skulle detta gå? Frågade jag mig själv. Jag kände mig stark mentalt och fysiskt, men jag funderade ändå på den där Kazakhen jag skulle möta som bara skulle tävla i vänstern. Är hon jättestark i den? Kommer jag kunna försvara titeln? Många frågor ställde jag mig själv, men sedan var det dags att släppa det och fokusera. Musiken i öronen är på nästan max och jag spelar filmmusiken från Blixten McQueen och känner att just idag är jag stark det här har jag.

Första matchen – mot Veronika från Ukraina. Jag vann. Jag var snabbare, men det kändes ändå inte bra. Vad är det för fel på starterna? Jag brukar vara snabbare.

Nästa match – mot en Tereza från Slovakien. Jag vann. Jag var snabbare och nu kändes det bra. Jag var nöjd nu. Nu gäller det bara att ladda upp inför nästa match. Match om att gå obesegrad fram till finalbordet.

De glömmer bort den matchen så vi får inte bryta förrän tungviktsbrudarna har brutit klart.

När det väl var dags, var det hon jag skulle möta. Kuralai Abdulla från Kazakhstan. Starten gick och slaget som jag fick till, trodde jag inte skulle bli så bra. Nu var man obesegrad! I finalen väntar samma motståndare som besegrat en turkiska i semifinalen.

Finalen blev lite tyngre, för nu blev det remmar. Men jag lyckades ändå besegra henne.

Foto: WAF

Nästa dag var det dags för högern. Hm… förra året kom jag trea… Hoppas det går bättre i år.. men det är en ny Ukrainska med som bara tävlar högern.. hon kanske är jätte bra i den?

När det väl var dags fick jag till starterna och slagen i högern bättre än vad jag tidigare nånsin fått. Först mot Mihaela, Kroatien. Sedan mot Sümeyye, Turkiet. Sist mot Barbara, Slovakien. Vad har hänt med högern!? Såhär bra har den aldrig känts på tävling. Nu är det dags att ladda inför finalen. Första VM-finalen i högern!? Bara det var sjukt.

Finalen gick snabbt över. Jag fick till det igen!? Första guldet i högern!?

Foto: WAF

Det var helt sjukt, men ändå helt underbart. Tänk vad bra jag och pappa tränat tillsammans ändå! Tänk vad många ggr som jag blivit så sur på pappa under träningarna att jag bara ha viljat gå därifrån och skitit i det. Därför vill jag ge ett extra stort tack till dig pappa. För att du tränar med mig. För att du engagerar dig och för att du tror på mig. Utan dig så hade jag nog inte varit där jag är idag! Nu siktar vi mot nya mål tillsammans! SM 2018 är ca ett halvår bort och då äger det rum i Hedemora.

Jag vill också ge ett extra stort tack till mamma. För all den tiden du också lägger ner och står ut med när jag tränar och du är hemma och ibland följer med när jag är hos dig under de veckorna jag är hos dig. Tack!

Tack alla sponsorer som sponsrar mig så jag kan göra resorna möjliga och sikta ännu högre.

Baseco
Karlssons Åkeri
Ekspjuth Bygg
Gluetec
Tjintokk
Sorsele Tryckeri
Sorsele River Hotel
Bäcklunds Värme
Eldmark
Handelsbanken
Åbergs
Sorsele Stugan
Sorsele Frakt

I ett annat inlägg skriver jag om seniormatcherna och hemresan. Tjingeling. ?

Share

Leave a Reply


*


Translate