MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Vi har tidigare testat de underbara lurarna Elite Sport från Jabra. Är lillebrorsan Sport Pulse Special Edition lika bra?

Produkten

Jabra Sport Pulse Special Edition är sportlurar i ordets rätta bemärkelse. Trådlös frihet (dock inte helt som Elite Sport), inbyggd pulsmätare, svett- och vädertålighet och bra passform är dock inte allt som dessa lurar erbjuder. Säljargumentet är “världens första sporthörlurar med automatisk mätning av din maximala syreupptagningsförmåga”. Vad betyder det då i praktiken? Lurarna övervakar syret som kroppen konsumerar under träning (VO2 Max) för att bestämma din uthålligshetsnivå och hjälpa dig maximera din konditionsträning. En funktion som funkar bra, om man gillar att träna kondition, men helt överflödig om man bara styrketränar.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är bra. Basen är tillräckligt djup, mellanregistret och diskanten är helt ok, även om ljudet inte blåser sporttajtsen av en. Volymen i sig är inget fel på, men jag kan sakna lite tryck, lite rå kraft om man vill tagga till inför ett maxlyft eller liknande, men det är också det enda man kan klaga på här. De stänger dessutom ute omgivningen effektivt.

Komfort och design

Lurarna är väldigt lätta, väger bara 16 gr, och passformen är riktigt bra. Det finns en uppsjö av olika proppar och vingar, och det är lätt att hitta några som passar perfekt. Därför sitter de på plats oavsett aktivitet, och känns aldrig obekväma eller skavande. Just vikten är väldigt behaglig, men med tanke på att batteritiden inte är den bästa (upp till 5 timmars användning) så hade det inte gjort något om batteriet hade varit lite större och tyngre. Fjärrkontrollen är enkel och bra, men kan kännas lite plastig. Designen är kanske lite anonym, men det finns inte mycket annat att klaga på när det kommer till varken design eller passform.

En personlig tränare

Precis som sin trådlösa storebror Jabra Elite Sport erbjuder de här lurarna en personlig tränare om man är ute och springer. Den berättar vilken puls man ska ligga på om man vill effektivisera sin löpträning. Tillsammans med appen Jabra Sport Life kan man logga sina framsteg och kapa sekunder i löpspåret. Det fungerar smidigt och enkelt, men suger batteri.

Slutsats

Om man vill ha ett par lurar som ersätter pulsarmband och kan fungera som en träningscoach under konditionspassen är Jabra Sport Pulse Special Edition ett bra alternativ. Man måste dock vara beredd på att man måste ladda lurarna efter vartannat pass, men om man inte tycker att det är något problem har man här ett par kompetenta träningslurar med bra ljud, riktigt bra passform och en riktigt bra tillhörande app.

+ Riktigt bra passform
+ Bra ljudkvalitet
+ Inbyggd pulsmätare
+ Mäter syreupptagningsförmågan
+ Appen Jabra Sport Life
– Dålig batteritid

Jabra Sport Pulse Special Edition

Hörlursmodell: Trådlösa in-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20000 Hz
Känslighet: 94 dB
Impedans: 16 ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 4.0
Batteritid: 5 timmar
Mikrofon: Ja
Vikt: 6,5 g/st

Jabra Sport Pulse Special Edition kan man köpa hos välsorterade elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate