MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
13

VM silver

Posted by Victoria Karlsson 0 Comment

Hallå hallå, nu sitter jag på flygplatsen i Budapest för att äntligen åka hem från årets VM. Stannade några dagar för att se lite av Budapest vilket har varit väldigt trevligt, tänker absolut åka hit fler gånger med Siba och Rebecka.

Hursom helst så gick allt så smidigt denna gång med resa hit, boende osv så skönt när inget krånglar som det gjort senaste gångerna, men denna gång fixade Rebecka allt då hon är från Budapest 😉

Jag kunde alltså lägga fokus på att fixa vikten osv. Vikten har jag inte varit ett dugg orolig över denna gång, inte förns invägningmorgonen så klart, då blir man alltid lite nojjig. Vaknade och vägde 60,5 så ställde mig på löpbandet en stund och sedan blev de en promenad ute= vägde in på 59, 6 kg. Såg till att dricka massa vätskeersättning, åt ordentligt och sov mycket och sen kände jag mig helt återställd till tävlingsdag 1.

Vänster arm, mitt mål var att prestera eftersom det är trottsallt min favorit arm. Gick upp första matchen, var taggad men nervös. Jag gjorde ungefär alla fel jag kunde första matchen inte kul men bra att man gjorde bort de i den matchen så man fick sig en liten tankeställare , såå första matchen = förlust och ville bara dumförklara mig själv men alla runt ikring sa släpp de, du fixar det här ändå.  Match 2 mot en Ryska, jag vet jag vann över henne förra året i vänstern men mycket kan hända. Jag gick upp tänkte att jag ska va snabb och göra min grej jag tänker inte åka ut nu! ALDRIG! Såå starten gick, in i hooken och hon var nere. Såå skönt jag är kvar i tävlingen.

Nästa match Arzu Kuslar från turkiet, shit, hon är grym och hon dunkade mig i vänstern förra året. Men jag ska inte ge henne något. Hon faula, sen slipp, remmar. Shit. Roine stog där nere ropade åt mig, jag var påväg att tappa handled, Roine skrek åt mig, hörde varje ord. så jag följde med lite för att få igen handled sedan drog jag bakåt. Jag kände hur hon började följa med sen nere. Shit yes!! Tur att Roine stog där och skrek så jag hörde då  kunde jag fatta rätt beslut en sånn här match. Denna match kostade en del , slut i underarmen, men jag ska vidare.

Nästa match Elin ,jag blir lika nervös som vem jag än ska bryta mot, hon är en grym brytare. Men jag tänkte det här är min match jag ska vidare, jag ska upp på pallen idag! Hon starta , jag lyckad fånga sen drar jag ner henne! Yes nu är det en match kvar sen semi! Fan Tatiane, hon startar jag stoppar, börjar dra uppåt, hon drar ut armbågen, Faul. Omstart, den här gången stoppar jag ännu längre ner och i samma veva som jag stoppar ser jag att hon drar ut armbågen 2 cm utanför, jag vann för hon fick 2 fauls. Shit min första vinst någonsin på att någon faular ut sig, känns konstigt men det är reglerna och jag är vidare till semi.

Medalj kirrad nuu ska jag bara jobba mig uppåt. Ungern i semifinal, hon har börjat bryta bra, men bästa är att hon bryter som mig så det kommer bli hook för båda vill in där. Väl uppe i semifinalen blir det en hookmatch, in på min sida, snart nere, men hon har ett lås och jag försöker gå lite bakåt. Hon får faul för farligt läge. Omstart, ny chans. Drar ner henne i hooken och kommer så hon inte kan hålla! Jag vann!!

 

Finalen laddade jag allt med att försöka gå in i hooken, jag startade och var påväg men det var inga problem för Efonina att bryta ner mig. VM silver och nu vill jag hem och träna ?

 

Höger gick bra trotts att jag hade svårt att ladda om, jag kom till tävlingarenan och kände att jag fortfarande var inställd på bryta vänster. Men 6a och jag var ändå nöjd, så här i efterhand är jag lite besviken på mig själv för jag tror verkligen jag hade kunnat göra bättre i högern men nästa gång måste jag verkligen ladda för att lycka i båda armarna!! Inställningen innan tävlingen var att lyckas med vänster och de gjorde jag.

Lite om mina matcher.

Övrigt har jag haft ett helt fantastiskt VM, träningen inför VM har varit rolig och jobbig, jag tycker själv att sen jag gick med i armedbyeklund, med Roine i spetsen så har jag utvecklats mycket och ser framemot att fortsätta utvecklas.

Tack alla på plats i landslaget, ni i armedbyeklund, familj, sambo, vänner, kollegor. Ja alla som trottt och hejjat på mig det betyder så mycket. ❤

TAAACK till alla sponsorer som gör det möjligt för mig att åka

Zact städservice

Muek

Nocco

Nkkosttillskott

Stensele ink art

Lisab

Bygma

Patrik röj och rep

Nu ska jag hem och börja träna för nästa tävling som är Sveriges starkaste -63 kg.  Det är mest som en kul grej att få testa tävla i något nytt ?

Pusshej

Share

Leave a Reply


*


Translate