MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Om det finns något uttryck som är överanvänt i vårt samhälle så är det att allt tycks vara en resa. Jag kan hålla med om att det ursprungligen var en vettig metafor, men numera är den så sliten att den får perrongen på Gullmarsplan att se nygjuten ut. Att köpa ett gymkort och skära ner lite på kolhydraterna vet jag knappast om det är att beskriva som någon större resa, snarare en kort tunnelbanetur från förutnämnd perrong och in till Medborgarplatsen. Två hållplatser inåt stan alltså. Dessutom så tenderar det att användas för att sprida dimridåer runt det faktum att man inte ens är på väg mot målet, fast det i det aktuella fallet är just målet som är själva grejen.

Det är då vi kommer in på uttrycket som ligger till grund för allt tjat om vilka resor vi är ute på, nämligen att det är själva resan som är målet. Det må stämma om man talar om livet som helhet, eller om turistande, men när det gäller tydligt definierade mål så är faktiskt resan inte så märkvärdig. Om man befinner sig på den slitna perrongen och ska in till söder, så är det Medborgarplatsen som är målet, inte den skumpiga och intetsägande tunnelbaneturen upptryckt i någons armhåla i rusningstid. Skanstull kan naturligtvis ses som ett delmål, då det ligger däremellan, men inte ens med det stoppet kan man sträcka sig till att resan är något egentligt mål. Däremot så är det i rätt riktning, och kan naturligtvis tjäna som delmål, om man nu har behov av dela upp det.

Har man svårt att skilja på norr- och södergående så är det naturligtvis användbart att kolla att det verkligen står Skanstull på skylten vid första stoppet. Står det Globen så är du på väg åt fel håll. Det är just när man upptäcker Globenskylten, bildligt talat, som man börjar yra om resan, eftersom man anar att man inte rört sig mot målet. För er som bor i Knäckebrödhult och nu tycker att det börjar bli väl komplicerat med Stockholms lokaltrafik som metafor så ska jag förtydliga. Om du för ett år sedan satte upp ett viktmässigt mål, antingen som du vill gå ner/upp eller lyfta i valfri övning, och nu inte är närmare, så är du inte ute på en resa, då har du åkt fel.

Ute på en resa kan du möjligtvis säga att du är om du inte har satt upp ett mål, utan helt enkelt tycker att själva träningen är rolig och skiter i vart den leder. Då är det resan som är målet, och du kan således applicera alla pseudokloka citat på bilder av lejon, solnedgångar eller vikingar, beroende på smakinrikting och grad av skevhet i självbilden. Alternativt att du faktiskt är lite närmare ditt mål än tidigare, men har du koll på det så kan du faktiskt fortsätta att fokusera på målet, och inte börja yra om resan. Man åker inte till Medborgarplatsen för att uppleva gröna linjen på vägen dit.

Share

Leave a Reply


*


Translate