MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
01

Om grenarna från strongwoman

Posted by Victoria Karlsson 0 Comment

 

Har nu gjort min första tävling i strongwoman och det var sjukt roligt! Jag fick verkligen kvitto på att jag har styrkan, tjurskalligheten, viljan och 0 % teknik ?

Första grenen : Kronlyft – jag kände bara att hur ska detta gå.. 150 kg är det jag dragit som max. (Hatar att träna kronlyft, mkt roligare med mark)

Jag drog 150 kg  och det kändes lätt. Nästa vända, 160 kg  fullt fokus, de ska upp, sist jag prövade rubbade jag inte 160 kg. Meen oj bara upp kom de, jag var fortfarande kvar i första gren. 170 kg, ladda ladda, Yeeees det kom också upp!! 180 kg, gick in för de lyfte det från backen började gunga med vikten meen lyckades inte räta upp mig. 20 kg över personbästa och drog 180 kg en bit från backen. Tävlingen var igång.

Andra gren OK 180 kg 20 m på tid.

Fick startsignal och började gå, det gick men de kändes inte riktigt bra, snubblade fram, ställde ner det ett par gånger. Tror jag hade kunnat ha oket ännu lägre och kunnat då bära de längre ner på ryggen. Men det var andra gången jag någonsin gått me OK, jag tog mig i mål på något kring 30 – 35 sek. Nöjd för jag bar det hela vägen i mål.

Tredje gren – Arm över arm. Dra släde.

Detta tänkte jag är den gren jag kan prestera i för greppstyrka har jag. Började dra och oj bara vad fort de kändes som det gick. 3a blev jag i denna gren.

Pressmedley

Hantel 25 kg – hanteln skulle upp över huvud och man fick använda båda händerna från backen, jag råkade hålla högerhanden när jag skulle stöta upp så fick göra om den, vilket jag förlorade tid på.

Apollon (tjock stång som ej snurrar) 35 kg gick upp lätt.

Stock 45 kg gick också upp lätt.

Sen stång 60 kg  upp från backen gick lätt men lyckades inte riktigt stöta upp den, tog om och skulle stöta men blev inte tillräckligt bra så höll på få den i huvudet. Tid kvar, jag prövar igen. Men fick inte upp den till axlarna denna gång. Surt med tanke på att stöt är det enda jag kunnat träna på hemma.

Femte grenen – 70 kg säckbärning på distans

Shit en gren jag aldrig testat. Jag tog säcken och började gå, de kändes bra men benen fick ingen syre (svårt att andas med säck på magen?) det brann som elden i benen, jag försökte verkligen lägga upp säcken lite högre så jag kunde gå några steg till men icket. Jag kom sist i denna gren. 

Sjätte grenen – farmers walk 75 kg i varje hand.

Eftersom jag blev sist i grenen innan så fick jag börja. Grenen jag känt lite ångest för, för enda och första gången jag testade så tog jag mig bara någon meter med 75 kg i varje hand. Men jag drog upp det från backen och började snubbla mig fram, jag tog mig halvvägs, tappade greppet men slet uppdom igen och tänkte detta går ju, så sprang in med dom på hyffsat bra tid. Tror jag blev typ 5a i denna gren.

Stenserie 50 kg 70 kg 95 kg 105 kg.

50 kg upp, men fasen va högt dom ska. 70 kg – tappade fick lyfta om, underskattade vikten och höjden lite men upp kom den. 95 kg – lyfte den från backen, tappade och hörde Axklo säga den kom upp från backen så jag tänkte fan jag ska kunna ta upp den. Fick upp den i famnen och fick den till kanten på podiet men längden och styrkan räckte inte riktigt till då tog tiden slut och de var bara att ge sig.

Summan: jag blev 8:a tror jag låg lite där imitten under de flesta grenarna vilket var mitt mål. Lite besviken att jag inte stötte upp 60 kg och fick upp 95 kg stenen men å andra sidan har jag bara prövat flesta övningarna 1 gång sen tävla på de. Det var sjukt roligt och absolut inte sista gången jag tävlar i detta. Nu är jag sjukt sugen på träna upp tekniken i allt detta för att se hur långt jag kan ta mig.  Får åka runt i landet och träna med olika människor ?

Share

Leave a Reply


*


Translate