MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
24

Test – Sol Republic Amps Air

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Helt trådlösa lurar har ofta problemet att batteriet tar slut för snabbt, även med laddningsetuin som brukar följa med. Detta vill företaget Sol Republic ändra på med sina Amps Air. Lyckas de hela vägen?

Produkten

Sol Republic Amps Air är alltså helt trådlösa lurar utan någon som helst sladd. De är små och smidiga, svettresistenta och fukttåliga och snygga som få. De fungerar också som mobilheadset då man också har tryckt in en mikrofon i pluggarna. Företaget har satsat på en laddningsask som är av det kraftigare slaget, och en design som sticker ut. Det finns dock aspekter med lurarna som inte är helt klockrent utformade.

Ljudkvalitet

Ljudet är klart, kraftfullt och genomgående riktigt bra. Det där med att ljudet är kraftfullt är en underdrift, de klarar av att spela riktigt högt. Basen är djup, mellanregistret är brett och detaljrikt och diskanten piskar på bra. Man får inte med någon app med EQ eller liknande, men det behövs inte här. Det finns egentligen ingenting att klaga på i den här kategorin.

Komfort och design

Om vi börjar med designen så är den riktigt lyckad. Lurarna är snygga och sticker ut med sitt formspråk. De är gummiklädda, och det bidrar till att man kan svettas och springa i regn. Tyvärr kan man inte säga att formen är vidare funktionell annars. Det följer med fyra olika silikonpluggar, men jag får ändå inte dem att sitta helt fast i öronen, vilket blir extra jobbigt under träning. De ploppar ut titt som tätt, och eftersom de inte har vingar så får man trycka in dem i örat hela tiden. Då uppenbarar sig en annan designmiss, nämligen att hela yttersidan (på båda propparna) består av en stor multifunktionsknapp som bl.a. gör att man kan para ihop dem med varandra och med mobiltelefonen. Varje gång man trycker in pluggarna i örat så kommer man åt knapparna (som är lättryckta), och då bryts hopkopplingen och musiken (eller vad man nu lyssnar på) avbryts. En enorm designmiss som drar ner helhetsintrycket.

Batteritid och laddning

Laddningsasken är ganska tung, och luckan känns glappig. Det gör att den kan öppnas om man har den i jackfickan, eller i en väska. Man behöver dock inte vara rädd för att lurarna ska åka ut ur asken eftersom de sitter fast med hjälp av magneter. Smart. En annan smart sak med laddningsetuin är att den fungerar som en powerbank med ett inbyggt batteri på hela 2200mAh. Det finns nämligen en utgång för usb som gör att du kan ladda din mobiltelefon om mobilbatteriet tryter. Du kan lyssna i drygt tre timmar innan du behöver ladda lurarna igen, vilket får anses vara standard. Med laddningsetuins hjälp kan man dock få ut över 40 timmars lyssnande totalt sett, kanske bäst i klassen. Om man dessutom vill veta batteristatusen på etuin kan man skaka den för att se hur mycket batteri som finns kvar.

Slutsats

Sol Republic gör många rätt med sina Amps Air. De är snygga, låter väldigt bra och kommer med en kraftig laddningsask med möjlighet att ladda mobiltelefonen. Tyvärr lämnar passformen en hel del att önska för min del, och tillsammans med multifunktionsknapparna på lurarnas utsida blir det ett stort problem som drar ner helhetsintrycket. Om dessa lurar hade kommit med vingar och en bättre placering av knapparna så hade de hamnat på ett toppbetyg. Nu får de nöja sig med en svag trea, som motsvarar en stark fyra om de passar dina öron bättre än mina.

+ Utmärkt ljud
+ Bra design
+ Kraftfull laddningsask
+ En inbyggd powerbank
– Undermålig passform
– Multifunktionsknappar som täcker hela utsidan
– Inga vingar

Sol Republic Amps Air

Hörlursmodell: Helt trådlösa in-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20000 Hz
Känslighet: 94,50 dB
Impedans: 16 ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 4.1
Batteritid: 3 timmar aktivt
Mikrofon: Ja
Vikt: 6,5 g/st

Sol Republic Amps Air kan man köpa hos välsorterade elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate