MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
23

Wsm -90 Kokkola Finland Del 2

Posted by Erik Wass 0 Comment

Dag 2 på Vm börjar tidigt med stor frukost innan vi går vidare till gymmet för atlet möte samt lottning för start ordning för alla atleter. Väl där sköts det proffsigt och lottningen startar Joakim Hallberg drar nummer 4 a och Jack Ottendahl drar nummer 18. Nu kan dom sista förberedelserna göras inför dom tre grenarna som ska avgöra vilka som kommer gå vidare till final.

Gren ett viking press -90 120kg -105 140 kg

Första grenen blir det ett stort missförstånd i då domaren sagt att atleterna ska presenteras först innan start så står många med flaggor på axeln samt utan wrist wraps eller bälten vilket gör att det blir dels förvånande men lite snurrigt med och både Jonni Manson Skottland och Joakim Hallberg missar att ha rätt utrustning på Joakim försöker utan bälte och är nära att ta en rep med missar i sista momentet och nollar tyvärr den här grenen samma händer Jonni. Jack Ottendahl gör ett tappert försök men han missar med.

 

Farmers walk går mycket bättre -90 har 120 kilos väskor och -105 140 kg Joakim Hallberg går dom 30 meterna med ett helt godkänt resultat och slutar 6 a ! Jack Ottendahl kommer 25 meter med sina väskor och landar på 18 de plats.

Gren 3 och sista för dagen är Carry and Drag 140 kg metall cylinder samt flygplans däck med okänd vikt för -90

-105 160 kilo cylinder och flygplansdäck med inlagda viktskivor.

Den här grenen passa Jocke som handen i hansken han är erkänt duktig på rörliga grenar och lyfter upp cylindern som papper löper iväg ligger långt före sin motståndare när han gör vändningen för att hämta däcket som ska dras samma väg här går jocke in på ledar tid och vi som står bredvid kan bara vänta och se hur det kommer gå

Jack Ottendahl kliver ut och gör sitt bästa han har inte fått det att stämma under dagen och tyvärr inte heller under sista grenen. Sm finalen gör sig påmind i kroppen och jack klarar cylindern men kommer inte i mål med däcket. Joakim blir slagen av Arkadius Bindyk . och lägger sig som 2 a i grenen

När röken lägger sig så tar det lång tid för uträkningen av poäng och det är nervöst  men tillslut står det klart att Joakim slutar 9 a efter dag ett och är därför som första svensk klar för final i -90 någonsin ! jack lägger sig utaför dom 12 som går vidare till final och andra dagen tyvärr men han gjorde en bra insats och jobbade på trotts små sliten i kroppen.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate