MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
07

Arnold Classic, W.S.D.M och G.S.D.M

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Jag vet, jag vet. Det var ett bra tag sedan jag skrev något här så det är lika bra att ta upp spåret där jag lämnade det sist.
Efter att ha missat Britains Disabled Strongman var min nästa tävling Germanys Strongest Disabled man. Äntligen en tävling igen att se fram emot, den 2017.07.30 skulle det bli dags.

På midsommar så var jag och körde mina älskade marklyft, lade upp en film på det på Instagram och sedan åkte jag på midsommarfest.
Det var en stor fest och jag kände långt ifrån alla. Efter vi hade dansar runt midsommarstången och börjat förtära mat och annat så var på mer mingelvänligt humör. Jag slog med ned hos två grabbar och började prata med dem. Då den ena säger att han följer mig på Instagram och frågar om det är så att jag verkligen var och tränade idag eller om det är så att har jag videos sparade för att kunna kasta upp i tid och otid. Lite imponerad blev han allt när jag sa att jag faktiskt hade varit och tränat. Väl inne på träningsspåret frågar han när min nästa tävling skulle ske. Jag berättade då om G.S.D.M och att jag inte riktigt visste hur jag skulle ta mig dit, om jag skulle ta flyg, buss eller tåg. Då vi fått i oss annat än bara whey med chokladsmak så kommer han med den briljanta idén om att vi borde bila dit så han och han kompis kunde följa med och heja fram mig till vinst. Sedan fortsatte förtäringen av vätskor i olika smaker med och utan bubblor i.

Någon vecka eller två efter midsommar så kommer jag ihåg detta samtal av någon anledning så jag tar upp min mobil och kollar om det är så att de faktiskt vill med. Tydligen hade de inte släppt idén själva utan var riktigt taggade på att följa med. Sagt och gjort så bilande vi ner till Saar-land Tyskland.
Väl framme på angiven destination så bor vi i värdparets hus tillsammans med de andra atleterna som rest långt från både stående och sittande klass.

Tävlingsdags och event som jag gillar. Följande lineup: Kronlyft,  hantelpress, arm-over-arm, sandbagloading och atlasstenar.

Event 1 Kronlyft.
Inångsvikt 230kg inga problem för någon av deltagarna, 240, 250 kg klarade alla efter det stod det emellan mig och Dan från England.
280, 290 kom och sedan var det dags för 300kg, denna vikt gick upp relativt lätt för oss bägge men på 310kg var det stop för oss bägge och vi fick nöja oss med 300kg och dela på världsrekordet i kronlyft för oss inte helt hela människor. Lite missnöjd med det hela eftersom jag har fått upp 330kg på träning och tycker att 310kg borde gått upp.

Event 2 Hantelpress.
Samtliga hantlar gick upp för oss alla och jag placerade mig på andra plats där.

Event 3 arm-over-arm.

9 ton lastbil skulle förflyttas 20 meter.
Även här placerade jag mig på andra plats.

Event 4 sandbag loading.
Ytterligare en andraplats för mig här.

Event 5 Atlasstenar.
Mmmm, atlasstenar. Sista stenen är på 135 kg och det blir världsrekord om man får den på palts. Det känns som att det skulle gå eftersom den enda sten jag hade möjlighet att träna på då var på 136kg och den har åkt många gånger.
Sagt och gjort, alla stenar åkte upp och jag fick bästa tiden, men även här så fick jag äran att dela ett världsrekord med Dan.

Det blev då vinst för mig på denna tävling, både för stående och overall. Riktigt kul och bra tävling.

Atleter G.S.D.M 2017

Väl efter denna vinst hade mitt resesällskap en överraskning åt mig, de själva hade var sin Sverige t-shirt med “Rothman” på och jag fick min egen t-shirt.

The Champ, numero uno.

 

Någon månad efter denna tävling gick träningen sämre, jag kände mig dålig och blev tillslut sjuk och var det i 3 veckor. När jag väl var frisk hade jag 1 vecka kvar till det var dags för W.S.D.M.
Jag var inte i form för denna tävling, varken mentalt eller fysiskt.

I ett kallt och blåsigt England gick den tävlingen av stapel.

Jag var inte alls med i huvudet och har inte koll på mina placeringar i grenarna. Eventen var dock: Arm-over-arm, vikingpress, fronthold, sandbagloading och Atlasstenar.
Jag vet att jag inte vann någon gren och att jag kunde så mycket mer, jag fick inte ens upp näst sista stenen som var på 135kg, en riktigt kass tävling för min del trots det så slutade jag på en 4:e plats av 10.

Efter W.S.D.M så har jag inte alls varit peppad, träningen har gjort så gått jag har kunnat, då jag inte varit helt 100 i kroppen så har det inte gått så bra som jag hoppats. Sjukdom efter sjukdom har avlöst varandra. Mitt i allt detta så fick jag inbjudan till Arnlod Classic i Ohio 2018, det ska bli skitkul, om jag nu kan bli frisk. I skrivande stund håller jag på att tillfriskna ifrån en värre omgång av halssfluss, i samband med att jag sökte för det så upptäckte läkaren att min sköldkörtel var väldigt stor, lite prover visade att funktionen på den är nedsatt och ytterligare prover ska tas. Det är bara att hoppas att de hittar något så jag kan bli frisk och börja träna till 110% igen och visa hur det ska gå till över i Amerikat.
Även om jag inte är helt 100 när det är dags så ska jag dit och göra det bästa av det.
Känner du att du har för mycket dollars så går det bra att sponsra min resa dit genom att följa länken nedan.
https://sponsor.me/baconflip

Som vanligt, följ mig på instagram, facebook och youtube:
https://www.instagram.com/baconflip/

https://www.facebook.com/BaconFlipStrongman/

https://www.youtube.com/channel/UCRCu8CG-C8P_zO-ROX-sKRQ

 

Väl mött!
Er Carl

Share

Leave a Reply


*


Translate