MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
22

2017 i bilder

Posted by Jonna Blind 1 Comment

Började år 2017 med att köpa nya tröjor som nu är välanvända, eller ja spiderman är det. Supermantröjan har jag använt två gånger, första gången var jag med om ett armbrott och fick hålla armen tills vi fick iväg personen till sjukan. Andra gången fick jag leka sjuksyster ute i skogen till ett djupt skärsår och jag har inte riktigt velat ta reda på vad som händer om jag tar på den tröjan igen.

100 årsjubileum i Trondheim, Norge. Spelade in podd och gick på röda mattan

Filmen Sameblod kom ut på bio och senare under året på DVD. Filmen handlar om hur samer behandlats och bemötts, om att vilja ta avstånd från sin kultur och om att minnas och hitta tillbaka. I filmen syns mina hundar ZZBell och Tjirri, jag och min bror var uppe på fjället en hel natt för att delta som statister

Hängde en hel del i Österstrand/Åsele där vi har hus, där brukar vi ha renar på utfodring. Farfar bor där på vintern så jag fick umgås med honom mycket och även testa gymmet inne i Åsele.

Har åkt skidor på olika sätt, mest på längden och mest vanliga turskidor. Men kände att jag även var tvungen att testa åka som de gjorde förr

Kan inte jag ta mig till armbrytningen kan i alla fall Krigge komma till mig. Då är det bra med ett armbrytarbord på rummet

Dubbla SM guld!! SM i Örnsköldsvik

Andra kvaltävlingen för proffligan WAL gick i England. Då det är lite andra viktklasser kunde jag väga in fullt påklädd med ryggsäck och ändå klara vikten. Klarade även kvalet och gick vidare till WALfinal i Las Vegas

Första våren på länge som jag kunnat delta på hela vårflytten. Vi flyttar samebyns renar från Ö-vikstrakten upp till Vilhelminafjällen

9e april 2017 åkte jag till tandläkaren på en söndag och drabbades av sötchock och så var hon min. Trots hon är lite bildskygg och så, så har hon varit med i tidning och film flera gånger senaste halvåret

EM 2017 gick i Polen och jag åkte hem med ett brons!

 

Tillsammans med Carina Olofsson berättade vi på högstadiet om samers hantverk och så vidare

Biljetten för 10.000 kr var bokad, allt var klart men så ändrades tävlingen och i stort sett alla prispengar uteblev då sponsorerna dragit sig ur. Vi var många som bestämde oss för att inte åka alls då vi skulle förlora ännu mer pengar på att vara i Las Vegas i en vecka.

Midsommar och lassokastningstävling. I sista sekund anmälde jag mig och vann damklassen. Fick en bricka av Stoorstålka och vandringspriset får bo hos mig till nästa midsommar.

Sommar = kalvmärkning

Min mormor lämnade oss. Hon bodde sina sista år på demensboende och har inte kunnat följa mina framgångar men jag är säker på att hon skulle varit mitt största fan.

Jag har egentligen bara passerat Sundsvall tidigare men pga kärleken har jag under 2017 varit där ofta och har då passat på att bryta med deras klubb

Pga kärleken besökte jag andra fjäll än hemfjällen då hennes familj har stuga i Jämtland. Där fjällvandrade vi, kollade på vattenfall och hängde en dag med Tanja (Miss Freerider)

Lite crosskörning hanns med men konstaterade att den är lite liten och klen för arbete men den är rolig ändå

VM i Ungern. Gick hyfsat bra med tungt motstånd

Träna hemma är sällan lätt, det har känts lättare då samebyn fixat en träningslokal och Marlene sponsrade mig med lite utrustning

Det resulterade i att folk skrattat åt min kroppsbyggnad

Under hösten hann jag med på både slakten och några skiljningar

För första gången var det inte bara jag som åkte på Zloty tur i Polen. Motståndet i min viktklass var det bästa (värsta) jag sett men jag placerade mig i toppskiktet men dock utan medaljplats

Direkt efter Polen åkte jag vidare till Norge och var med i direktsänd radio och spelade in ett avsnitt av Studio Sápmi som sändes i Sverige nu i Januari 2018 och går att se på SVT Play HÄR

Träningsläger i Gävle med bästa Roine. Jag hade grym migrän på förmiddagen men lyckades ändå få till några lyft

Då tjejen bor i Umeå så har jag varit där en del också. Toni och Natanael som gått armbrytargymnasiet i Storuman har tagit över ett gym och startat klubb. Så när jag varit i Umeå har jag brutit arm med Viking Kraftsport

Julen firades med tjejen och hennes familj i deras stuga i Jämtland. Nyår firades hemma i Klimpfjäll

Tack till mina samarbetspartners under 2017!

Norrhelikopter
HKFjäll
M Boije AB
Stoorstålka
Vilhelmina Värme & Sanitet

Share

One Response so far.

  1. Cia Andersson skriver:

    Hej! Vi, Örnsköldsviks museum & konsthall, jobbar med en utställning om samer och beduiner. Beduinerna är ursprungligen en boskapskötanden nomad kultur som lever i ett område som sträcker sig över flera riksgränser. Tillsammans med en syrisk/beduinsk arkeolog vill vi visa dessa två kulturer bredvid varandra. Jag söker bra nutida bilder. Som museum har vi en massa äldre bilder men dåligt med nya.Jag undrar om det finns någon möjlighet att få använda din bild av Skiljningen i Mörresliden som du la ut på instagram 1 november?
    Hälsningar Cia

Leave a Reply


*


Translate