MAXstyrka

Allt inom kraftsport

“Magrutorna fixar man i köket” sägs det. Då menar man antagligen inte att man ska göra situps bland grytor och bestick, utan att en vettig kosthållning är viktigare än träning om målet är att gå ner i vikt. Detta har träningsbloggen Styrkelabbet tagit fasta på, och gjort en bok för att hjälpa den som brottas med mysmagen, kämpar för att gå upp i vikt eller helt enkelt bara vill ha lite användbara kosttips i vardagen.

Boken är, som man kan höra på namnet, proppat med kostscheman (20 st för att vara exakt). Hälften av dem är anpassade för de som äter kött, och hälften är gjorda för veganer. Det är Styrkelabbets Daniel Richter och dietisten Sierra de Goldsmith som har knåpat ihop boken tillsammans.

Innehåll

Boken börjar med en introduktion i hur man förbränner fett och varför det kan vara bra att använda ett kostschema. Efter det är det kostscheman för hela slanten som gäller. Man börjar med att räkna ut ungefär hur många kalorier man behöver för att hålla vikten, och sedan kan man välja det kostschemat som matchar dina behov bäst. Vill du fila på sexpacket inför sommaren? Kör då på ett schema med färre kalorier än du behöver för att hålla vikten. Vill du bulka för att maximera dina chanser till ett präktigt pb i bänkpress? Ta då ett schema som har fler kalorier än din kropp ligger på vanligtvis. Man behöver inte ha några förkunskaper, utan allt du behöver finns här.

Boken är tydlig och lätt att överblicka, men även solen har sina fläckar. Fläckarna i det här fallet består av en avsaknad av bilder. Bilderna lyser faktiskt helt med sin frånvaro (om man inte räknar med ett par tabeller och diagram), och de 177 sidorna är helt i svartvitt. Nu är ju den här boken inte tänkt att vara en fotobok för matfetischister, men några matbilder eller liknande hade inte skadat.

Sammanfattning

För att sammanfatta är boken Styrkelabbets Kostscheman en smidig hjälp för den som på något sätt vill modifiera siffrorna som vågen visar, utan att mixtra med själva vågen. Den kanske inte är den sexigaste skapelsen som har tryckts, men låt inte det skrämma er från att plocka upp ett exemplar. Det här kan vara det som avgör om du får beundrande blickar på stranden i sommar, eller om strandbesökarna håller lite extra hårt i picknickkorgarna när de ser dig.

+ Tydlig och lättöverskådlig
+ Bra med scheman både för köttätare och veganer
+ Många förslag på måltider
– Fler bilder hade inte skadat

Styrkelabbets Kostscheman
Antal sidor: 177
Förlag: Styrkelabbet AB
ISBN: 9789177734062

Styrkelabbets Kostscheman köper man på Styrkelabbet.se.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate