MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
30

Test – Jaybird Run

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Jaybird X3 blev snabbt en favorit bland de trådbundna bluetoothlurarna när de lanserades. Passformen var riktigt bra, designen var snygg och ljudet var tillsammans med den fantastiska appen klassvinnande. Nu har Jaybird släppt lurarna Jaybird Run som är helt trådlösa. Är Run lika bra som X3?

Produkten

Jaybird Run är alltså helt trådlösa hörlurar som är designade för träning. De är svettbeständiga och vattenavvisade, och har ett “dubbelt hydrofobiskt ytskikt”, vilket innebär att de tål svett lite bättre. Trots att de är förhållandevis små så håller batteriet i ca. fyra timmar (för musiklyssning), och den medföljande laddningsfodralet ger ytterligare åtta timmars batteritid. Dessutom tar det bara fem minuter att ladda upp dem tillräckligt för att kunna lyssna på en timmes musiklyssning. En annan positiv sak är att man hela tiden ser hur mycket batteri det är kvar i vardera plugg direkt på mobilen.

Passform och komfort

Modellen heter Run, vilket borde syfta till att de ska sitta fast i öronen även om man springer på ojämnt underlag. X3 hade fördelen att man kunde spänna fast sladden runt huvudet för att lurarna skulle sitta helt fast. Här har man ingen sladd att jobba med, utan man får förlita sig på de medföljande propparna och silikonvingarna för att få dem att sitta. De sitter inte lika tight som X3 i öronen, och fyller inte ut öronen som en del pluggar gör, men de är sköna och bekväma även efter någon timme. Vingarna kan uppfattas som lite väl mjuka, men de sitter ändå bra under träningspasset. Man får med fyra olika storlekar på silikonpropparna, och tre olika storlekar på vingarna. Det hade varit trevligt om man fick med skumproppar också, men man lär hitta en uppsättning som passar bra.

Ljudkvalitet

En stor anledning till varför X3 lät så bra var på grund av den fenomenala EQ:n som fanns med i appen. Det är lyckligtvis samma app som följer med här också, vilket innebär att man kan mixtra och pilla med ljudet till man får det att låta så som man vill. EQ:n är väldigt intuitiv och smidig, och det är inga problem att få till ett passande sound. För min del gillar jag ett djupt och varmt sound, utan att basen tar överhanden, med ett tydligt mellanregister och en klar diskant. Det får jag här. Ljudet är riktigt bra helt enkelt. I appen kan man skapa olika profiler för olika genrer, så man behöver inte mixtra fram en ny ljudbild varje gång man ska lyssna på musik. Ljudet låter klart och bra även när man pratar i telefonen, och de tappade inte kopplingen mellan propparna en enda gång under testerna.

Slutsats

Efter att ha testat lurarna i ett par veckor så kan vi konstatera att Jaybird Run är riktigt, riktigt bra träningslurar som snuddar vid vårt högsta betyg. De sitter behagligt i öronen, kvaliteten känns gedigen, ljudet är bra, designen är trevlig och appen är underbar på alla sätt och vis. Visst hade man kunnat önska att laddningsfodralet hade ett lite större batteri (8 timmar extra känns lite snålt i sammanhanget), men utöver det finns det inte mycket att klaga på. Bra lurar, oavsett om du gillar att lyssna på musik i joggingspåret, prata i telefon eller lyssna på ljudböcker i favoritfåtöljen.

+ Lätta och snygga
+ Bra ljudkvalitet
+ Godkänd batteritid
+ Jaybird-appen
– Litet batteri i laddningsfodralet

Jaybird Run

Hörlursmodell: Helt trådlösa in-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20000 Hz
Känslighet: 103 dB
Impedans: 16 ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 4.1
Batteritid: 4 timmar aktivt
Mikrofon: Ja
Vikt: Ca. 7 g/st

Jaybird Run kan man köpa hos välsorterade elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate