MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Den isländska jätten Hafthor Björnsson har aldrig riktigt fått till det i Arnold Strongman Classic. Förra året tog han sin första pallplats i tävlingen då han kom tvåa efter Brian Shaw (som har vunnit tävlingen vid tre tillfällen), men den här gången såg det på förhand ut att kunna gå hans väg då grenarna såg ut att passa honom bra.

Så blev det också. Tre grensegrar, varav en i marklyftet där han drog 472 kg för ett nytt världsrekord (raw), gjorde att han till slut vann tävlingen komfortabelt framför Brian Shaw (som tog sitt fjärde silver i tävlingen).

Slutresultatet blev:

  1. Hafthor Björnsson – 46 p
  2. Brian Shaw – 41.5 p
  3. Mikhail Shivlyakov – 29 p
  4. Mateusz Kieliszkowski – 29 p
  5. Jean-Francois Caron – 28 p
  6. Jerry Pritchett – 24 p
  7. Matjaz Belsak – 24 p
  8. Rauno Heinla – 22.5 p
  9. Dimitar Savatinov – 18.5 p
  10. Mateusz Ostaszewski – 10.5 p

Share

Leave a Reply


*


Translate