MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
30

WSM 2018 – Grenseger för Hansson

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Världens Starkaste Man 2018 har inte börjat optimalt för Martin Forsmark och Johnny Hansson. De började med ett medley bestående av två säckar på 150 kg/st och sedan farmers på 160 kg/st, vilket brukar vara en bra gren för både Martin och Johnny. Här fick de dock problem med farmers, eftersom svett (det är varmt på Filippinerna) och släta handtag inte gifter sig speciellt bra. Det blev en fjärdeplats för både Martin och Johnny i den inledande grenen.

Johnnys andra gren var Kettlebell Toss, en gren där han är en av världens absolut bästa i. Här tog han det säkert för att inte förlora viktiga poäng, men det blev tyvärr lite för säkert, så han inte han slutföra grenen. Återigen kom han fyra. För Martins del bestod grenen av conans, eller Circle of Strength som det kallas här. Marginalerna var inte jättestora, men konstapeln fick nöja sig med en femteplats i grenen.

Den tredje grenen för båda svenskarna var marklyft i en ställning. Just marklyft är en av Johnny Hanssons svagheter (trots att han drar 360 kg), och han kom sist i grenen i sin grupp. Martin är ett riktigt markmonster på hemmaplan, men i WSM är man inte unik om man drar över 400 kg. Återigen kom han femma, och om han hade varit två sekunder snabbare han han klättrat en placering.

Både Johnny och Martin har också hunnit med den fjärde grenen, Arm over arm. Här gick det betydligt bättre för båda två. Johnny Hansson vann grenen framför bl.a. Brian Shaw, och Martin kom tvåa eller trea i grenen (både tvåan och trean drog ekipaget 16 meter). Mycket imponerande!

Nu återstår det ett hantel medley för både Martin och Johnny innan den sista grenen, atlasstenarna, avslutar kvalomgången. Det ser ut som att både Martin och Johnny ligger fyra i sina respektive grupper, vilket innebär att de måste ta in drygt tre poäng var på grupptrean för att få duellera i stenarna och på så vis kunna ta sig till final. Det finns en chans, även om den ser ut att vara väldigt liten. Mycket kan fortfarande hända.

(Resultaten är inofficiella)

Martin Forsmark drar mark:

Johnny Hansson drar mark:

Share

Leave a Reply


*


Translate