MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Bland mina många tillkortakommanden här i tillvaron så tror jag att oförmågan att städa är bland de främsta. Det har genom åren lett till ändlösa diskussioner med de som delat hushåll med mig om det beror på lathet, partiell blindhet, inkompetens eller ren och skär svagsinthet. Själv tror jag möjligen att det är en kombination. Det får vara rätt ostädat innan jag överhuvudtaget noterar det, och när jag gör det så har jag en märklig förmåga att vara upptagen med annat ett tag. När jag sedan väl försöker på allvar så blir det ändå mest utsmetat istället för städat. Inget av detta är ju bra, men sämst är ändå när jag får för mig att ta det värsta. Det är ju rent svagsinne. Inte för att idén att ta de värsta är så dum, utan för att det inte är det man menar, man menar att man tar det lättaste.

Både när det gäller städning och träning så är det lättaste och det värsta helt olika saker. Man kan visserligen argumentera att det är bättre än inget att dammsuga mitt på golvet och torka av badrumsspegeln, eller för att ta träningsvärlden, att köra lite lätt bänk och eventuellt lite latsdrag, men det är en sanning med modifikation. Ja, vad som helst är naturligtvis bättre än inget, både när det gäller städning och träning, men det finns en självbedrägeriaspekt här som är lurig. Har man inte dammsugit under soffan och skurat toaletten så har man inte gjort det värsta, och då förvärrar man problemet genom att lura sig själv att tro att man har städat, eftersom man går runt och tror att det är rent, när det källan till skiten fortfarande ligger kvar och myser. Förvärrar, för att genom den kosmetiska städningen som man tror var de värsta, så förlänger man avsevärt tiden tills man eventuellt gör det ordentligt, och problemet förvärras istället för att förbättras. Likaledes om man ger sig in på gymmet och lite slumpmässigt rycker i grejerna utan att egentligen ta i för att intala sig att man har tränat.

Problemet är inte i sig bara att man gör för lite och med för låg belastning, utan att man tillåter sig att intala sig att man i alla fall gjorde det värsta, och sålunda ytterliga skjuter upp nästa riktiga träning. Nu vill jag inte hamna i en kontraproduktiv allt eller inget argumentation, eftersom det oftast leder till inget, det finns visst gånger när man ta det värsta och avsevärt förbättra läget. Men då ska man verkligen ta det värsta, alltså under soffan, sängen och hallen där det sprider sig ifrån, inte lite mitt på vardagsrumsgolvet. Det, badrumsspegeln och annat kan man spara tills man hinner göra det ordentligt.

Man kan med gott resultat hoppa in på gymmetoch köra några set på en enstaka övning, om den övningen är knäböj, sten utan klister eller något annat som verkligen belastar kroppen ordentligt på den lilla tid du har till förfogande. Rycka lite i kabelmaskinen får du göra någon gång när du har tid.

Share

Leave a Reply


*


Translate