MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
01

WSM 2018 – Finalisterna är klara

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Det blev tyvärr inget svenskt deltagande i finalen av Världens Starkaste Man 2018. Efter fyra grenar fanns det fortfarande en chans att nå finalen för Martin Forsmark och Johnny Hansson, även om den chansen var minimal. Tyvärr ville det sig inte i hantelmedleyt, och svenskarna fick därmed nöja sig med att ha gjort en stabil insats, även om varken Martin och Johnny fick visa sin egentliga potential. Marginalerna var små, och den här gången hade de inte marginalerna på sin sida.

Johan Els är en av finalisterna. (Foto: The World’s Strongest Man)

Finalisterna stavas istället:

Martins Licis
Hafthor Björnsson
Brian Shaw
Zydrunas Savickas
Mateusz Kielszkowski
Matjaz Belsak
Robert Oberst
Johan Els
Jean-Francois Caron
Konstantine Janashia

Upplägget med stenarna det här året var att ettan i gruppen blev direktkvalad till finalen, medan tvåan och trean möttes i atlasstenarna där snabbast på fem stenar vann. Det betydde att ett par som låg trea inför den sista grenen lyckades gå om tvåan och fick därmed den sista finalplatsen. Adam Bishop ledde med tre poäng över Johan Els, men Els var snabbare med stenserien och snuvade Bishop på finalplatsen.

Finalen håller på under helgen som kommer, och grenarna består av:

Frame Carry, Loading Race, Truck Pull, bilmark för reps, press över huvudet för max med en skivstång och Atlasstenarna.

Share

Leave a Reply


*


Translate