MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Det blev den isländska jätten, Hafthor Björnsson, som efter sex raka pallplatser i WSM (utan vinst) äntligen lyckades vinna tävlingen. Hafthor har haft en makalös säsong där han har vunnit allt: Arnold Strongman Classic, Europas Starkaste Man och nu Världens Starkaste Man.

Hafthor vann tre grenar (varav en delad), och vann till slut med 6,5 poäng före tvåan, Mateusz Kieliszkowski. Brian Shaw kom trea och tog därmed sin nionde pallplats i tävlingen (han har fyra vinster sedan tidigare). Savickas skadade sig och tvingades bryta tävlingen.

WSM 2018 – Slutresultat:

  1. Hafthor Björnsson – 51,5 p
  2. Mateusz Kieliszkowski – 45 p
  3. Brian Shaw – 44 p
  4. Martins Licis – 38,5 p
  5. Jean-Francois Caron – 35 p
  6. Johan Els – 30 p
  7. Matjaz Belsak – 28,5 p
  8. Konstantine Janashia – 22,5 p
  9. Robert Oberst – 21,5 p
  10. Zydrunas Savickas – 9 p (Skadad)

Share

Leave a Reply


*


Translate