MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I helgen hölls årets första kval till Sveriges Starkaste Man 2018. Platsen var Östersund, och 19 urstarka atleter hade hittat dit för att kämpa i sex grenar om de åtråvärda seriepoängen som kan ge en plats i höstens final.

Det blev till slut Torbjörn “Orsabjörnen” Persson som i överlägsen stil vann tävlingen. Kim Gerhardt gjorde sitt första kval någonsin, och tog en stabil andraplats på samma poäng som Andreas Ståhlberg som kom trea. Ståhlberg skadade sin biceps i den avslutande grenen, atlasstenarna, och kunde inte slutföra grenen.

Bilden är från en annan tävling.

Resultat (topp-9):

  1. Torbjörn Persson
  2. Kim Gerhardt
  3. Andreas Ståhlberg
  4. Nedzmin Ambeskovic
  5. Martin Forsmark
  6. Fredrik Johansson
  7. Fredrik Svensson
  8. Ola Nilsson
  9. Daniel Lindquist
Share

Leave a Reply


*


Translate