MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I vår allmänna strävan att vara framgångsrika och lyckade så dyker det ofta upp en rädsla för misslyckande. Vi vill inte associeras med sådant som inte har fungerat, det är som att vi tror att det ska smitta ner oss och få fler saker att misslyckas. I själva verket så är det precis tvärtom, chanserna att lyckas ökar om man har provat grejer som inte fungerar, och därmed kunna avfärda dem som valmöjligheter. Givet att man inte är dum i huvudet och provar samma sak flera gånger, det är naturligtvis inget vidare. Historien är full av grandiosa magplask som har tagit oss ifrån ”tänk om…” till ”det funkar inte”. Mycket värdefull information för vår utveckling. Man kanske kan tycka att idén att flyga luftballong till Nordpolen är något som kunde ha avfärdats redan på planeringsstadiet, men tack vare ingenjör André och Örnen så vet vi nu säkert att det inte är en bra idé. Förutom kunskapen som gör att vi andra nu tycker att det är självklart så har det berikat Gränna med ytterligare ett turistmål vid sidan av polkagrisar och färjan till Visingsö.

Faktum är att väldigt många av de saker vi tycker är självklart att det inte fungerar, är bara självklart för att någon faktiskt provade. Då kanske de personer förtjänar mer tacksamhet än hån med efterklokhetens kranka blekhet. När jag först började vara aktiv inom styrketävlingar sysselsatte jag mig mycket med att grunna på nya övningar, eller föremål som skulle kunna användas. Ett tag var jag inne på press överhuvudet med bakaxel, och jag frågade en god vän, starkare än jag, men med liknande intresse vad han trodde om det. ”Man får diffen i huvudet” var det korta svaret, med ett tonfall som klargjorde att det inte behövde provas fler gånger. Det finns en massa grenar och arrangörsdetaljer som har varit magnifika i sina misslyckanden, och därför vet vi att undvika dem.

Inom företagsamhet och näringsliv så finns det företag som har som krav när de rekryterar VD:ar att de har varit med om åtminstone en konkurs. Den som har varit det känner nämligen igen signalerna, och vill med varje fiber i sin varelse undvika att vara med om det en gång till. När rövhattarna försökte sig på att vara hotfulla i Almedalen så var det killar från KRIS, Kriminellas revansch i samhället, som positionerade sig mellan dem och rädda människor. Jag skulle gissa att flera av dem har provat ett liv med våld som argument, och vet var det slutar. Man ska helt enkelt inte vara rädd för misslyckande, varken hos sig själv eller andra. I många fall så är det det som gör att information förändras från teorier till kunskap instansad i ryggmärgen. Har du misslyckats med liv, karriär, träningsupplägg eller annat så finns det med andra ord ingen anledning att skämmas för det. Det innebär bara att du har kunskap som andra bara kan läsa om, och den kunskapen för dig betydligt närmre framgång än den som aldrig misslyckats.

Share

Leave a Reply


*


Translate