MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
19

SSM 2018 – Dessa kan nå finalen

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Sveriges Starkaste Man 2018 närmar sig, och på lördag hålls det sista kvalet där deltagarna kan skaffa viktiga seriepoäng och på så vis knipa en finalplats. Jag tänkte här gå igenom förutsättningarna för atleterna såhär dagarna innan tävlingen.

Det finns redan nu några som är färdiga för finalen. Johannes Årsjö behöver såklart inte kvala då han är den regerande mästaren. Torbjörn Persson vann de två första kvalen, och fick därmed ihop tillräckligt många poäng för att garantera en finalplats. Även Kim Gerhardt Holmqvist, Fredrik Svensson och Johan Espenkrona sitter säkert efter fina insatser i tidigare kval.

Martin Forsmark skulle rent teoretiskt kunna åka ut, men då krävs det maximalt med otur för konstapeln, något som inte är troligt.

Det finns några aspiranter på de sista finalplatserna. Nedzmin Ambeskovic, Marcus Yngvesson, Ola Nilsson, Daniel Lindquist, Andreas Ståhlberg och Henrik Henningsson har alla slagläge, men bara fyra av dem kommer nå finalen.

Nedzmin Ambeskovic såg ut att missa tävlingen då han glömde betala in anmälningsavgiften i tid, men arrangören gav honom tillåtelse att vara med ändå. Han behöver komma sämst femma för att garantera en finalplats, men sannolikt krävs det inte en så hög placering för markmonstret.

Marcus Yngvesson, Ola Nilsson och Daniel Lindqvist har alla ett bra utgångsläge, och bra grenar, så det blir intressant att se vilka som kan hålla sig kvar över strecket.

Det finns fortfarande lite frågetecken kring Andreas Ståhlberg och hans bicepsskada. Han opererade armen för två månader sedan, och lär inte ha kunnat belastat den fullt ut sedan dess. Grenarna i kvalet är loading med tre objekt, kronlyft för reps på 360 kg, Truck Pull, stocklyft för max, Farmers Walk på 150 kg och Atlasstenar för reps på 170 kg eller 200 kg. Vi får se om hans biceps klarar av de grenarna.

Precis som Andreas Ståhlberg befinner sig Henrik Henningsson just nu under strecket, men han är också där och nosar på en finalplats.

Tävlingen hålls i Stockholm i samband med Tough Viking den 25 augusti. Adressen till tävlingsplatsen är korsningen Lindarängsvägen – Sandhamnsgatan i Gärdet. Ni kan läsa mer på evenemangssidan på Facebook.

Ställningen inför det sista kvalet:

Torbjörn Persson – 40
Kim Gerhardt Holmqvist – 34
Fredrik Svensson – 34
Johan Espenkrona – 32
Martin Forsmark – 31
Nedzmin Ambeskovic – 21
Marcus Yngvesson – 19
Ola Nilsson – 19
Daniel Lindquist – 17


Andreas Ståhlberg – 15
Henrik Henningsson – 15
Fredrik Johansson – 8 (Skadad)
Andrei Hafström – 2
Stefan Bergqvist – 2
John Wiberg – 1
Sebastian Karlsson – 1

Share

Leave a Reply


*


Translate