MAXstyrka

Allt inom kraftsport

När man är del av den stora grupp kontorsarbetande svenskar som i det närmaste obligatoriskt lämnar sina arbetsuppgifter under i huvudsak juli månad, så kan man stundtals bli beklämd över hur oerhört stereotypa och förutsägbara vi är. Det finns inte mer än 3-4 huvudinriktningar på vad folk har hållit på med, varav en av de största, nämligen grillning, blev svårt begränsad av sommarens eldförbud. Återstår svenskt badande, utländskt badande, oftast med större inslag av drinkar i bild eftersom det är billigare där, trädgårds- och huspysslande samt barnaktivitet, med egna eller lånade. I vår speciella subkultur tillkommer dessutom en form av träningsresor, alternativt träningsfokuserad semester som jag måste passa på att berömma. De är nämligen tecken på något som är en väldigt positiv sak, nämligen att man faktiskt betraktar träningen som ett nöje, som man ägnar sig mer åt ju mer ledig tid man får.

Innan jag fortsätter ska jag skicka med en brasklapp för att inte bli allt för positiv, min positiva inställning innefattar inte resor som i huvudsak syftar till att ta kort på rumpan i mindre kläder än man vanligen får ha på gymmet. Bortsett från detta så är fokusering på träning på semestern beviset på att man har kommit ifrån synen på träning som ett nödvändigt ont. Sånt sysslar man nämligen inte med på semestern. Då håller man på med sådant som antingen är roligt eller avkopplande, i bästa fall både och. Är man däremot sådan att man aktivt tar semester från träningen också så är man inte hopplöst förlorad, men det blir mycket tyngre att komma igång med igen. Dels för att det inte behövs så ruskigt långt tid innan kroppen börjar avveckla sådant som inte tycks användas, och dels skvallrar det om att man egentligen tyckte att det var jobbigt redan från början.

Vill man lösa problemet så är det i den här änden man ska börja leta. Givet den ocean av träningsvarianter det finns, till och med om man räknar bort bollsporter och andra rastaktiviteter, så borde det vara möjligt att hitta något du inte sedan vill ta semester ifrån. De allra flesta av oss har ju trots allt en mängd inslag i livet som vi tycker ska finnas där både till vardags och på semestern. Vänner, god mat, musik, single malt, en och annan film och annat smått och gott. Det kan egentligen vara lite vad som helst, den samlande faktorn är att det är sånt som vi försöker hinna med så snart minsta möjlighet ges, inte undviker så snart minsta ursäkt ges. Det är i den kategorin du behöver placera din träning för att det ska vara optimalt. Inte bara sett till fysiska resultat, utan faktiskt till livskvalitet. När du nu börjar veva igång igen efter sommaren, så prova lite annat, lyft lite tyngre, eller lyft något annat eller mät dig mot någon annan. Gör vad som helst annat än det som föranledde att du tog semester även från träningen, så kanske du också vill åka på träningsresa nästa sommar.

Share

Leave a Reply


*


Translate