MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
14

Det är svårt att låtsas

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Jag hade förmånen att få vara med i en jury när unga förhoppningsfulla politikerämnen skulle försöka sig på att debattera mot varandra. Eftersom de alla var av samma övertygelse så var det svårt att få till någon egentlig debatt utifrån deras faktiska åsikter. De höll ju redan med varandra, så där som politiska tusenbröder inom ett parti gör. Alltså fick de i uppdrag att företräda fiktiva partier med andra åsikter, låt vara besynnerligt lika flera kända partier.

Ett övergripande intryck är väl att det gick sådär. De gånger det faktiskt blixtrade till var det när de hittade något hos det fiktiva partiets åsikter som de egentligen höll med om själva. När de inte gjorde det blev det mest en parodi på det de skulle företräda, vilket visserligen var underhållande, men knappast hade övertygat någon. Vilket är helt logiskt eftersom man inte ens var övertygad själv. Hade någon som faktiskt varit av den övertygelsen hört det hade de troligen blivit riktigt arga, eftersom ingen tycker om att bli parodierad, och hade med fog sagt att det där bara var larv, och inte alls som det egentligen är.

Lärdomen för de spirande unga var att nyckeln till framgång inte låg i att försöka låta som de andra, utan att försöka förstå de andra. Det är det här jag tänker att det går att plocka med sig över till vår värld av träning med alla dess konkurrerande underdiscipliner. Om man nu till äventyrs får för sig att det kanske finns något att lära av crossfit, kroppsbyggning, kroppsegen träning, löpning eller någon annan av alla de varianter som är främmande för mig och mina gelikar så går det inte bara att härma rörelsen. Hur svårt det än verkar så måste man försöka förstå vad som rör sig inne i huvudet på en crossfittare, eller för den delen en kroppsbyggare. Det kommer bara att kännas som en larvig parodi om du börjar med beteendet utan att förstå drivet. Det går heller inte att hitta på ett driv, men behöver du heller inte heller göra. Ingen av oss är 100% av någonting, utan lite av varje, låt vara att det naturligtvis är olika stora delar.

Det kan vara en väldigt liten del, men letar du nog så finns det säkert en liten del av det där drivet som boxhoppare har även inom dig. Det är den lilla delen du måste hitta om du verkligen vill prova något på allvar, annars blir det bara skit av alltihop, och du kommer att ramla tillbaka in i en ännu djupare grop av fördomar mot andra träningsformer. Det är väl i och för sig ingen fara, du kan säkert hålla på med det du tycker om och vara lycklig med det, det är helt ok. Det jag menar är att om du ska ge något annat en chans, så ska du ge det en ärlig chans, annars är det lika bra att låta bli. Förvänta dig aldrig att få riktiga resultat av något du gör på låtsas.

Share

Leave a Reply


*


Translate