MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Anna Harjapää var i helgen på plats i Columbus, Ohio (USA), och tävlade i Arnold Amateur strongwoman för fjärde gången. Tidigare år har hon kommit nia, sexa och åtta, och nu var målet att komma topp-fyra och få köra finalgrenarna. Förutom äran stod ett proffskort på spel för den som vann.

Foto: Magnus Harjapää

Den första grenen var stockpress för reps på 97 kg. Anna gjorde fyra repetitioner och vann grenen stort. Två atleter lyckades göra två reps och en orkade göra en etta. De resterande sex atleterna nollades i grenen.

Den andra grenen var Farmers Walk med väskor på 95 kg per väska, som hon också vann.

Den tredje grenen var marklyft för reps med 204 kg, en vikt som Anna lekte upp elva gånger (!). Den näst bästa gjorde fem reps.

Den fjärde grenen var ett medley med släde (145 kg) och blockbärning (100 kg). Här kom Anna delad trea, och hon ledde därmed med elva poäng framför tvåan i tävlingen.

Finalgrenarna bestod av ett pressmedley (en apollon, en skivstång och en hantel) och Frame Deadlift. I pressmedleyt klarade Anna av att pressa apollonstången, men missade skivstången. Det gjorde att hon blev av med det mesta av ledningen. Hon var därför piskad att vinna den avslutande grenen, vilket hon gjorde!

Anna Harjapää vann därmed Arnold Amateur Strongwoman 2019, och kan nu titulera sig proffs!

Foto: Ray Novak

Share

Leave a Reply


*


Translate