MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Det blev förhandsfavoriten tillika världens starkaste man, Hafthor Björnsson, som vann Arnold Strongman Classic 2019 och därmed försvarade titeln från förra året. Hafthor vann tre grenar, kom tvåa i en gren och trea i en gren. Däribland slog han ett världsrekord i marklyft på 474 kg (1045 lbs) med en så kallad “elephant bar”.

Arnold Strongman Classic är känd för att vara den tyngsta strongmantävlingen i världen, och prispengarna är också betydligt större än i andra tävlingar. Det här var det åttonde året i rad som Hafthor ställde upp i tävlingen, och precis som förra året vann han och kunde åka hem till Island 72.000 dollar rikare. Om han hade lyckats dra 501 kg i marklyftet hade prissumman ökat med 50.000 dollar. Hafthor är nog inte speciellt ledsen över det. De senaste tre åren har Hafthor vunnit motsvarande 1,5 miljoner kronor, bara på sina tre starter i Arnold Strongman Classic i Ohio.

Den trefaldiga mästaren (och världens starkaste man fyra gånger) Brian Shaw skadade sig i marklyftet, och kunde inte utmana om segern.

Slutresultat:

1. Hafthor Björnsson – 45 poäng
2. Martins Licis – 40.5 poäng
3. Mateusz Kieliszkowski – 31.5 poäng
4. Mikhail Shivlyakov – 30.5 poäng
5. Matjaz Belsak – 28 poäng
6. Rauno Heinla 27 poäng
7. Oleksii Novikov – 25 poäng
8. Brian Shaw – 21 poäng
9. Jerry Pritchett – 14.5 poäng
10. Jean-Francois Caron of Canada – 1 poäng

Share

Leave a Reply


*


Translate