MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
24

Test – Jabra Elite Active 45e

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Mina två absoluta favoriter bland träningslurar kommer båda från Jabra. Deras Elite Sport och Elite Active 65e är fenomenala lurar som finns med mig vart jag än går, oavsett om jag tränar, studerar, handlar mat, klipper gräset eller promenerar. Snart släpper Jabra ett par nya träningslurar vid namn Jabra Elite Active 45e som jag har levt med under ett par veckor. Är dessa lika bra som deras tidigare träningslurar?

Produkten

Det ska sägas direkt att den inledande jämförelsen är inte helt rättvis. Till skillnad från Elite Sport och Elite Active 65t är de här lurarna inte True Wireless, utan hålls ihop med en sladd. För det andra kostar lurarna bara 799:-, vilket är mindre än hälften av vad de andra lurarna kostar i dagsläget. Det finns dock ett par likheter med Jabra Elite Active 45e och sina storasyskon. Lurarna är precis som Elite Sport vattentäta (IP67), de har Bluetooth 5.0 precis som Elite Active 65t och har stöd för Alexa, Siri och Google Assistant. Batteritiden klockar in på nio timmar, vilket får anses vara bra. Dessutom är de bestyckade med snabbladdning för den som inte hinner vänta tills batteriet har laddats fullt. 15 minuters laddning ger en timmes användning och en fulladdning tar 120 minuter.

Ljudkvalitet

Precis som vanligt när det kommer till Jabras träningslurar är ljudet riktigt bra. Ljudkaraktären är varm och klar, men saknar lite djup då basen inte är så framträdande som man skulle önska. Appen Jabra Sound+ fungerar som en EQ där man kan skräddarsy ljudet efter sina preferenser, men även om man drar upp basen till max så blir det inget bastryck. Volymen går dock dra upp ordentligt. Om man bortser från basen är ljudet väldigt bra och imponerar både under musiklyssning, podcastnötande och telefonsamtal. Lurarna har en “tvåmikrofonsteknik” som förbättrar samtalsljud och filtrerar bort buller när man pratar i telefon. Lurarna är designade för att släppa in en viss del ljud från omgivningen så att man ska höra bilar om man är ute och joggar (eller sura medgymmare som vill att du ska snabba på vid powerracken). Det leder dock inte till att ljudupplevelsen blir sämre på något sätt.

Komfort och design

Det är först man kommer till designen som man förstår varför lurarna bara kostar 799:-. Lurarna känns lite plastiga och ömtåliga, och har inte den där robusta konstruktionen som man är van vid från Jabra. Det gör å andra sidan att lurarna är lätta, men nog hade man velat att de skulle kännas lite mer påkostade rent materialmässigt. Man får inte med några proppar eller extravingar, utan lurarna sitter på plats med hjälp av byglar i gummi och små silikonvingar. Tyvärr känner jag inte riktigt att de sitter sådär fast som jag vill att ett par träningslurar ska sitta. Passformen anpassas genom att byglarna böjas runt örat, men de är för mjuka för att knipa fast. Detsamma gäller de små vingarna som är för mjuka för att göra någon direkt skillnad. Man får rätta till lurarna lite då och då under löparpassen. Det ska dock sägas att de inte är osköna att bära. Lurarna kommer i tre olika färger (svart, mintgrön och marinblå).

Slutsats

Jabra Elite Active 45e kan stoltsera med ett fantastiskt ljud, en bra batteritid och ett bra pris. Passformen och kvalitetskänslan är inte riktigt där, så jag rekommenderar att ni testar dem på plats i någon butik innan ni köper dem för att se om de passar era öron. Om ni upplever att lurarna sitter bra är det bara att slå till. Mer lur för den pengen är svår att hitta.

+ Riktigt bra ljudkvalitet
+ Bra batteritid
+ Vattentäta
+ Bluetooth 5.0
+ Prisvärda
– Lite klen bas
– Plastiga
– Lös passform

Jabra Elite Active 45e

Hörlursmodell: In-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20000 Hz
Känslighet: 94 dB
Impedans: 16 ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 5.0
Batteritid: 9 timmar
Mikrofon: Ja
Vikt: 23,4 g

Jabra Elite Active 45e kan man snart köpa hos välsorterade elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate