MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
15

Här är finalisterna i WSM 2019

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Andreas Ståhlberg åkte till USA för att försvara de svenska färgerna i årets Världens Starkaste Man. Han ställdes mot ett riktigt tufft motstånd i sin grupp i form av Konstantine Janashia, Adam Bishop, Robert Oberst och Sigfus Fossdal. Inför den sista grenen låg han fyra i gruppen, vilket innebar att han inte skulle få duellera i den avslutande stengrenen där en atlassten på 200 kg skulle lyftas över en ribba, och motståndaren skulle sedan lyfta tillbaks stenen igen. Den som till sist lyfte över stenen för sista gången fick finalplatsen (tänk er pingis). Grenen kallas också för “Sisyphus stone” från den mytologiska historien från Grekland. Det fina i kråksången var att om en atlet inte klarade av att lyfta över stenen skulle fyran i gruppen få köra. Tyvärr klarade både tvåan Bishop och trean Oberst att lyfta över stenen, så Andreas fick tyvärr inte chansen att lyfta. Janashia kom etta i gruppen och var därmed klar för finalen.

Andreas Ståhlberg gjorde en mycket bra insats och visade att han hör hemma i världstoppen. Det här lär inte vara sista gången vi ser honom i Världens Starkaste Man.

Årets finalister blev till slut:

Brian Shaw
Mateusz Kieliszkowski
Hafthor Björnsson
Konstantine Janashia
Adam Bishop
Luke Stoltman
Tom Stoltman
Trey Mitchell
Jean-Francois Caron
Martins Licis

Finalen avgörs i morgon.

Share

Leave a Reply


*


Translate