MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Det blev Martins Licis som vann WSM-finalen och nu kan titulera sig som världens starkaste man 2019. Licis var jämnheten själv tävlingen igenom, och vann till slut med hela åtta poäng framför tvåan. Licis tog två grensegrar, två andraplatser och en tredjeplats i finalen.

Förra årets mästare, Hafthor Björnsson, skadade sig redan i den andra kvalgrenen, men fick beskedet att han kunde fortsätta tävla. Skadan såg dock ut att ha påverkat honom. Det här var annars ett ovanligt skadedrabbat år i WSM. Förutom Hafthor skadade sig Sigfus Fossdal, Laurence Shahlaei, Robert Oberst, Konstantine Janashia och Brian Shaw.

Slutresultatet

1. Martins Licis – 46 p
2. Mateusz Kieliszkowski – 38 p
3. Hafthor Björnsson – 37 p
4. Jean-Francois Caron – 31 p
5. Tom Stoltman – 30 p
6. Brian Shaw – 30 p
7. Luke Stoltman – 20 p
8. Trey Mitchell – 18 p
9. Adam Bishop – 15 p
10. Konstantine Janashia – 7 p (Skadad)

Share

Leave a Reply


*


Translate