MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Sveriges armbrytarklubbar har den senaste tiden fått ta ställning till om Sverige ska gå ur World Armwrestling Federation (WAF) och dess underförbund European Armwrestling Federation (EAF). Anledningen är att WAF:s ledning sedan länge styrt sporten på ett inte transparent sätt där ingen utomstående har fått någon insyn i beslutsprocesserna. Därför röstades beslutet att lämna organisationen igenom under gårdagen. Beslutsdokumentet om utträdet kan läsas i sin helhet här. Det här innebär att en ny demokratisk organisation kommer formas.

I dag är ca. 80 länder anslutna till WAF, och under det senaste världsmästerskapen tävlade atleter från 45 olika länder. Det återstår att se hur många fler länder som går i Sveriges fotspår och väljer att lämna WAF.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate