MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
21

Test – NiTRO-X2

Posted by MAXstyrka 0 Comment

NiTRO-X2 är trådlösa lurar från det svenska företaget Sound by Sweden. Sound by Sweden är en relativt ny aktör på hörlursmarknaden och NiTRO-X2 är den första produkten jag har testat av dem. På papperet ser det ut som att NiTRO-X2 skulle kunna vara de perfekta träningslurarna, men är de så bra som specifikationerna skvallrar om?

Produkten

NiTRO-X2 är vattentäta (IPX7-certifierade) lurar som ska tåla alla typer av väder. Material som kolfiber och titanaluminid ska göra dem hållbara och slitstarka och kabeln är förstärkt. Lurarna som sådana känns gedigna och påkostade och allt är snyggt förpackat. Batteritiden är enligt tillverkarna 14 timmar, och även om man kanske inte når riktigt 14 timmar så räcker de gott och väl under en hel veckas träningspass. Dessutom har de en effektiv snabbladdning där tio minuters laddning ger ett par timmars musiklyssnande. Det tar strax över en timme att fulladda dem. De laddas med en micro-usb och även om det hade varit trevligt om de hade valt USB-C istället är det petitesser i sammanhanget. Lurarna har Bluetooth 5,0.

Passform och komfort

Lurarna kommer med tre olika storlekar silikonpluggar och silikonvingar. Man får inte med några skumpluggar, men de sluter ändå väldigt tätt och dämpar effektivt omgivande ljud. Lurarna är lätta och sköna och sitter tillräckligt fast utan att skapa tryck mot öronen. De fungerar ypperligt att springa med och de riskerar aldrig att åka eller lossna. Två små plastklipps håller ihop sladden om man inte vill att den ska hänga fritt på nacken. När man inte använder dem kan de vila runt halsen och hålls då ihop av två små magneter. Magneterna är lite för svaga för att hålla ihop dem bra, men även det är petitesser.

Ljudkvalitet

Det viktigaste när det kommer till hörlurar är ljudkvaliteten. Om de inte låter bra spelar det ingen roll hur sköna eller snygga de är. Det första intrycket av lurarna var definitivt tveksamt. När man sätter på lurarna hörs en extremt lågupplöst kvinnoröst som säger “power on”. Där och då trodde jag att det här var överprissatta skräplurar som säljer på grund av fin formgivning och bra materialval. Det minst sagt svaga intrycket blev inte bättre när jag kopplade ihop dem med datorn och hörde samma lågupplösta stämma ljuda “NiTRO-X connected”. När jag sedan satte på en låt så blev jag extremt förvånad, nästan chockad. En så tydlig, detaljerad och krispig ljudbild och med en bas som man riktigt känner i bröstet var jag inte alls beredd på. Faktum är att NiTRO-X2 spelar skjortan av flertalet kåplurar som är många gånger dyrare och ljudkvaliteten når nästan upp till den man kan höra med riktiga audiofil-lurar! Lurarna stödjer högupplöst ljud (via AptX) och det märks. Jag skulle vilja påstå att NiTRO-X2 är bäst i klassen när det kommer till ljudkvalitet. Ljudkaraktären är rapp och djup samtidigt som den är detaljerad och klar utan att vara kall. Till skillnad från en del konkurrenter har man ingen app som man kan använda för att förändra ljudbilden, men det behövs inte här. De spelar väl över samtliga frekvenser och det finns ingenting att klaga på överhuvudtaget. Otroligt bra ljud rakt igenom, oavsett vilken genre man föredrar. Man ska dock vara medveten om att lurarna ska spelas in i fem timmar innan de är inspelade och “färdiga”. Ljudvolymen går också att vrida upp ordentligt. När det kommer till ljudkvalitet under samtal så låter det bra, varken mer eller mindre. Även de jag har pratat med har tyckt att ljudet från min sida har varit tydligt.

Slutsats

NiTRO-X2 har med sin fenomenala ljudkvalitet tagit över förstaplatsen som mina favoriter när det kommer till trådlösa träningslurar. Visst kostar de en slant (1299:-), men man får vad man betalar för i det här fallet. Det är premiumlurar som är perfekta både under träning som under avkoppling. Nu håller jag tummarna för att Sound by Sweden väljer att släppa True Wireless-pluggar framöver. Något säger mig att de kan utmana även den klassens giganter.

+ Bäst ljudkvalitet i klassen
+ God passform
+ Stänger ute ljud effektivt
+ Bra batteritid
+ Bluetooth 5,0
+ Effektiv snabbladdning
– Micro-usb istället för usb-c
– Ingen app

NiTRO-X2

Hörlursmodell: In-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 16 – 22000 Hz
Känslighet: 98 dB
Impedans: 22 ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 5,0
Batteritid: 14 timmar aktivt
Mikrofon: Ja
Vikt: 14 gram

NiTRO-X2 kan man köpa hos välsorterade elektronikaffärer.

Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate