MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
12

Test – Miiego BOOM

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I djungeln av hörlurar gäller det att erbjuda något som konkurrenterna saknar för att inte drunkna. Danska Miiego har med sina lurar BOOM valt att satsa på utbytbara kuddar så att man ska kunna ha ett par tvättbara kuddar när man tränar (för att kunna hålla dem fräscha) och ett par mjuka och komfortabla kuddar i PU-läder när man lyssnar på musik utanför gymmet och löparspåret. Men BOOM har fler kvaliteter än så.

Produkten

Miiego BOOM är trådlösa over-ear-lurar med träning i fokus. Det är svett- och regntåliga och har alltså utbytbara kuddar. De har tyvärr inte bluetooth 5.0, utan version 4.1 är det som gäller här. Batteritiden är satt till 22 timmar vilket i praktiken blir strax under 20 timmar. En helt ok batteritid som säkerligen räcker för de flesta. De laddas upp på två timmar med en mikro-usb. Här hade vi gärna sett att de hade valt en usb-c i stället, men det är inget stort minus. Om batteriet mot all förmodan skulle ta slut kan man använda dem tillsammans med den medföljande audiokabeln, om mobilen eller ljudkällan stödjer 3,5-mm-ingång.

Komfort och design

Lurarna kommer med en tålig förvaringsväska där lurarna, extrakuddar, laddningskabeln och audiokabeln får plats. Det gör väskan väldigt tjock och otymplig. Lurarna kan man dock vika ihop så att de lättare går ner i en väska, eller större jackficka. Designen på själva lurarna är avskalad och bra. De är relativt små och diskreta i sin utformning utan skrikiga detaljer, och den matta färgen bidrar till det diskreta intrycket. Plastbågen samlar lätt fingeravtryck, men torkas lätt bort med fiberduken som man får med. På den högra kåpan hittar vi de obligatoriska volymknapparna och en knapp för att pausa musiken och stänga av/sätta på dem. Där finns också usb-ingången för laddkabeln. På den andra kåpan finns bara ingången för audiokabeln. Mycket mer än så finns inte, och mycket mer än så behövs heller inte. Komforten är också bra. Lurarna är inte speciellt tunga och sitter inte hårt mot huvudet. De tvättbara träningskuddarna är luftiga och svala medan läderkuddarna är mjukare och mer behagliga.

Ljudkvalitet

Ljudet är relativt bastungt och varmt utan att göra avkall på de högre frekvenserna. Ljudbilden är detaljerad och djup, och även om basen är framträdande så kväver den inte mellanregistret eller diskanten. Därför låter de riktigt bra oavsett vilken musikgenre man föredrar. De stänger inte ut omgivande ljud speciellt effektivt, i synnerhet med träningskuddarna på, så om man tränar i en bullrig miljö där viktskivor används som frisbees, eller om man använder dem medan man klipper gräset, så kan man ha lite svårt att höra musiken om man inte vrider upp volymen ordentligt. I en tystare omgivning låter de dock riktigt bra. Ljudet är inte lika bra under samtal, men fortfarande dugligt.

Slutsats

Miiego BOOM må ha praktiska, utbytbara kuddar och komfort som främsta säljargument. Det är dock när det kommer till ljudet som de verkligen briljerar. Att de inte har bluetooth 5.0 och laddas med en mikro-usb istället för en usb-c gör att de känns lite utdaterade, men om man kan bortse från det så är BOOM ett riktigt bra köp.

+ Bra ljudkvalitet
+ Utbytbara kuddar
+ Hyfsad batteritid
+ Snygga
+ Bra komfort
– Inte bluetooth 5,0
– Micro-usb istället för usb-c

Miiego BOOM

Hörlursmodell: Over-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20000 Hz
Bluetoothversion: Bluetooth 4,1
Batteritid: 22 timmar aktivt
Mikrofon: Ja
Vikt: 287 gram

Miiego BOOM kan man köpa hos välsorterade sportaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate