MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
19

Arnold Classic Europe 2019 – Dag 1

Posted by Damir Krunic 0 Comment

Dagen starta lungt idag. Vaknade tidigt för att kunna ta det lungt och packa allt i lugn och ro innan Nedzmin kom och hämta mig 10.00. Är nyopererad för navelbråck så får ta det väldigt lungt nu i en månad innan det läker helt med andra ord inga tunga lyft inte ens tung matkasse från affären. Landade igår på Arlanda 20.00 flög från Belgrade. Hann träffa Kim Gerhardt för ett litet snack innan Arnolds och gav han lite massage efter han varit hos kiropraktor så nu kommer han förhoppningsvis bli helt fräsch till helgen. Så idag var det dax att flyga igen. Vi kom i god tid checkade in och tog det lungt på Arlanda. En hel del stirrande blickar vart vi än gick och det är väl inte så konstigt heller när man går omkring med 190cm lång och 162kg tung marklyftmaskin. Själv tycker man att man är nere på ordinarie Svensson size nuförtiden med mina lätta 127kg. En bekant till mig brukar säga du är skadad från alla år i lyftarvärlden 127kg är inte ordinarie på något sett inte ens i närheten. Han kanske har rätt vad vet jag.

När vi kliver in på planet och ska packa in oss bredvid varann mitt emellan två personer till uppstår det komedi. Folk tittar skrattar ler vissa kommer med roliga kommentarer. Får jätte trevligt sällskap socialdemokraternas ledande politiker från Borlänge kommun. Tiden går snabbt Nedzmin somnar till lite medans vi pratar om massor med intressanta teman och naturligtvis hamnar till slut på styrka mat tunga lyft och idrott överlag. Som tur är flygresan bara 3,5tim. Vi går upp och står långa stunder för att slippa känna oss som inpackade sardiner i en konservburk. Flygvärdinnorna är trevliga och verkar tycka synd om oss så dom gör plats åt oss i deras hytt och bjuder på lite mintchocklad. Sånt går ju alltid hem hos glada tjockisar som oss. Dom frågar ut oss om tävlingen och önskar lycka till.

Barcelona vilken stad! 29grader varmt soligt helt underbar känsla! Vi tar taxi till hotellet. Lämnar in våra saker och hamnar snabbt på restaurangen tvärs över gatan som hotell personalen varmt rekommenderade. Vi är sugna på kött. Restaurang chefen tipsar på att vi ska dela på en T-bone steak. Och rätt hade han den var enorm vi fick nog i oss ett halvt kilo kött var. Kan säga ärligt det var också bästa köttbiten jag ätit på länge. Båda nöjda och glada drar vi tillbaka till hotellet och tar en dusch sen ut på stan för en promenad. Utforskar lite området så vi har koll på restaurangerna och mataffärerna. Glömde säga att det slank ner under dagen en och annan måltid snacks pizza och tonvis med vätska under dagen.

Nedzmin har varit förkyld under några dagar men verkar ändå pigg och ser fram emot tävlingen och det gör jag med! Vilket startfält! Nästan alla dom bästa är med. Tror denna erfarenhet kommer göra mycket för grabbarna att utvecklas och växa som strongman athleter. Imorgn kommer Kim till Barcelona och Belsak blir nog en hel del umgänge och mat med dom. Nu är det sovdags båda ligger nöjda välgödda i sängen och man känner en väldigt positiv energi över det hela. Jag tror både Nedzmin och Kim kan överraska i helgen en och annan kändis strongman. My skriker Nedzmin att han e sugen på mat igen så jag får lägga ner skrivandet för idag för inte ska lillpojken go hungrig i Barcelona.

Share

Leave a Reply


*


Translate